Hírek

Stroll: Ha agresszívebb vagyok, nyerhettem volna tavaly, Bakuban

A Williams versenyzője, Lance Stroll azt mondja, lett volna esélye arra, hogy megnyerje a tavalyi Azeri Nagydíjat, ha keményebben védekezik Daniel Ricciardóval szemben.

A kanadai versenyző a piros zászlót követő újraindítás után a 3. helyen haladt Lewis Hamilton és Sebastian Vettel mögött, Ricciardo pedig egy határozott manőverrel bevetődött mellé az 1-es kanyarban.

Mivel később Hamiltonnak problémái támadtak, Vettelt pedig megbüntették, amiért ráhúzta autóját az angolra, Ricciardo az élre került, és végül megnyerte a futamot.

Stroll azt mondja, ha magabiztosabb lett volna, és nem hagy esélyt Ricciardónak az előzésre, győzhetett volna az Azeri Nagydíjon.

„Ma visszatekintve úgy gondolom, nyerhettem volna” – mondta Stroll a Motorsport.com kérdésére.

„Keményebben védekeztem volna az 1-es kanyarban Ricciardóval szemben, ha tudtam volna, hogy olyan messziről próbál bevetődni. De végül összejött neki. Korán fékeztem, mert rengeteg dolog történt az újraindításnál, és mindenki küszködött a hideg gumikkal. Szóval hamar fékeztem, nem is igazán tudtam, hogy ő ott van.”

„De amikor láttam valakit a tükrömben, tudtam, hogy nagyon elkötelezett, én pedig nem tudok befordulni, máskülönben összeütközünk. Szóval már kicsit késő volt.”

„Persze utólag mindig könnyű mondani, visszatekintve mindenki jobban csinálná, de én így látom.”

Bár Stroll nem tudta maga mögött tartani a vele egyidőben Nico Hülkenberget és Felipe Massát is megelőző Ricciardót, illetve az utolsó körben Valtteri Bottas is elé tudott kerülni, úgy érzi, másképp alakultak volna a dolgok, ha a Red Bull beragad mögé.

„Tényleg tudtam, hogy vissza tudom tartani, mert a Red Bullnak gondjai voltak. Emlékszem, hogy a mérnököm mondta, hogy problémáik vannak a túlmelegedéssel. Azzal is tisztában voltam, hogy jó a végsebességünk, szóval hittem abban, hogy magunk mögött tudjuk tartani. De igen, nagyszerű előzést mutatott be, viszont visszatekintve azt gondolom, egy kicsit becsukhattam volna a kaput.”

Szólj hozzá!