Megosztás:

Stroll: Megvolt a lehetőségünk

A hetedik helyen végzett a Williams versenyzője Monzában.
A hetedik helyen végzett a Williams versenyzője Monzában. © Williams F1 Team

Lance Stroll a hetedik helyen végzett az olasz futamon, ami a Williams pilótájától egy igen jó teljesítmény. A kanadai bízik abban, hogy idén még megmutathatja, mire is képes valójában.

A Red Bullok büntetése miatt Stroll óriási meglepetésre a második rajtkockáról indulhatott, és a maximumot autózta Monzában.

„Egyszerűen fantasztikus volt a tegnapi nap, de persze én magam is tudtam, hogy normál körülmények között szinte esélytelen megtartani a második pozíciónkat. De az mindenképpen egy hatalmas érzés volt, hogy a második helyről rajtolhattam Monzában, amely egy rendkívüli helyszín.” – kezdte Stroll, aki a tegnapi kvalifikációval maximálisan elégedett volt, viszont valamivel jobb eredményt vár a futamon.

„Határozottan indultam a rajtnál, és Lewis persze kicsit ideges volt mellettem. De rajta voltam, hogy megelőzzem őt, ám nem jött össze. Szerintem nem volt rossz a rajtom, bár jobb is lehetett volna, ugyanúgy, ahogy a versenyem. Minden tökéletesen alakult az időmérőn, ma viszont nem. Alakulhattak volna jobban is a dolgok számomra.”

A kanadai tudja, hogy a topcsapatokkal nem tudják felvenni a versenyt, viszont sokat tanult ebből a hétvégéből, és reméli, hogy kamatoztatni is tudja a későbbiekben ezt a tudását.

„Nehézségeim akadtak a rajt után, és miután láttam, hogy Lewist nem tudom megelőzni, kénytelen voltam átadni a helyem Estabbannak. Nem szerettem volna olyan helyzetbe kerülni, amit később csak megbánok.”

„Nem rossz hely ez a hetedik, viszont, ha azt nézzük, honnan indultam, akkor egy csalódás. Főleg, hogy Esteban előttem végzett. A Ferrari, a Mercedes és a Red Bull persze gyorsabb nálunk, de összességében pontokat szerezünk ma, és elég gyors is voltam.”

„Legfőképp azt sajnálom, hogy sok időt vesztettem a bokszkiállás során. A lehetőségünk megvolt, hogy kiugorjunk, de ott az el is úszott. Ezen a futamon rengeteget tanultam. Egyre több tapasztalatot szerzek hétről hétre, ami azt gondolom, sokat segít. Jobb vagyok, mint Belgiumban, és jobb leszek Szingapúrban, mint Monzában voltam.”

„Készen állok a következő megmérettetésre, és nagyon várom is. Remélem, még párszor bizonyíthatok idén.” – tette hozzá.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Igencsak dühösen nyilatkozott a Forma-1-es Olasz Nagydíjat követően Fernando Alonso, aki szerint...

Hozzászólások

( komment)