Verstappen vs. Ocon

Stroll: Mick Schumacher akár már jöhetne is az F1-be

Fotó: DTM
Fotó: DTM

Lance Stroll, a Williams versenyzője figyelemmel kíséri Mick Schumacher karrierjét, és elmondta, elképzelhető, hogy a német már átülhetne a Forma-1-be.

Mick Schumacher menedzsere, valamint családja igyekszik tudatosan felépíteni a “kis Schumacher” karrierútját, és már többször nyilatkozták, hogy azt szeretnék, ha Mick megérne a feladatra.

Ross Brawn nemrégiben úgy nyilatkozott, Schumacher számára a Formula-2 lenne a következő, logikus állomás, azonban Stroll szerint nem biztos, hogy az F2 egy szükséges lépés a királykategóriához vezető úton – ezt a lépcsőfokot ugyanis ő is kihagyta. A kanadai elmondta, egyénfüggő, hogy valakinek szüksége van-e gyakorlásra az F3 után, és habár az biztos, hogy nagy a különbség a két szint között, azonban minden megszokás kérdése.

„Ez a versenyzőn múlik” – mondta Stroll. „Nem gondolom, hogy csak egyetlen jó út létezik. Néhányan megkapják az esélyt, hogy a Forma-1-be kerüljenek, és élnek is a lehetőséggel. Mások pedig más szituációban lesznek. Ez különböző minden versenyzőnél, mindenkinek a saját helyzetétől függ.”

A motorerőhöz hamar hozzá lehet szokni, a kérdés az, hogy az autóból és a gumikból mit tud kihozni az ember. A Forma-3-ból nagy ugrás a Forma-1, 15, sőt némelyik pályán 20 másodperces különbség is lehet köridőben. Ez határozottan egy nagy ugrás.”

Stroll hozzátette, szurkol Schumachernek, hogy megnyerje a bajnoki címet az F3-ban, valamint, hogy minél előbb összejöjjenek az álmai.

„A szezon második felében nagyon jó munkát végzett. Még nem lefutott a bajnokság, de remélem, hogy megszerzi a bajnoki címet. Nagy ugrás volt nála, és remélem, hogy úgy végződnek a dolgok, ahogy ő és a csapat szeretné.”

 

Kapcsolódó cikkek

Stroll: Végre egy versenyautó!

Lance Stroll, a Racing Point pilótája nagyon elégedett a 2019-es F1-es szezon első versenyével, miután rögtön a szezonnyitón pontot szerzett.

Megvan az F1-es szezon első büntetése

Pénteken az Ausztrál Nagydíj szabadedzéseivel megkezdődött a 2019-es F1-es szezon, amelynek első napján rögtön ki is osztották az év első büntetését.

Todt: Schumacher bizonyítja, mekkora tehetség

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Jean Todt, bevallotta, nagyon örül annak, hogy Mick Schumacher egyre közelebb kerül a Forma-1-hez, ám reméli, békén fogják hagyni a német versenyzőt.

Bemutatták: Ilyen lesz a Racing Point F1-es autója

Torontóban, egy ünnepélyes prezentáció keretében mutatta be 2019-es Forma-1-es versenyautójának kinézetét a Racing Point F1 csapata. Az elmúlt években Force India néven ismertté vált istálló az előttünk álló szezonban a Sergio Perez – Lance Stroll kettőssel vág neki a világbajnoki küzdelmeknek.

Friss hírek