Fotó: Williams F1
Hírek

Stroll: Nem érdekel, mit magyaráz Villeneuve

Válaszolt az 1997-es világbajnok, Jacques Villeneuve kritikáira a Williams istálló ifjú versenyzője, Lance Stroll.

Villeneuve F1-es bemutatkozása óta kritizálja ifjú honfitársát, elmondása szerint ugyanis Stroll csak édesapja pénzének köszönheti azt, hogy a száguldó cirkuszban versenyezhet.

Villeneuve-öt még Stroll múlt évi, bakui dobogós eredménye sem győzte meg.

„Már eladták a lelkület Lawrence Stroll milliárdjainak, akit csak a fia érdekel” – mondta a korábbi világbajnok.

A mindössze 19 esztendős Stroll viszont nem hagyta magát: a kanadai versenyző válaszolt Villeneuve kritikáira.

„Nem nagyon érdekel, amit mond” – fogalmazott az ifjú kanadai az Auto Hebdónak nyilatkozva.

„Úgyis mindig csak a negatívumokról beszél. Soha nem támogatott engem, és ez a szó minden értelmében igaz. Csak a negatívumokat látja. Még a bakui dobogós eredményem sem volt pozitívum az ő szemében.”

Stroll elismeri, valóban kellett édesapja pénze ahhoz, hogy előrébb jusson az autósportban, de ragaszkodik ahhoz, hogy tehetsége és eredményei nélkül nem versenyezne ma a Williamsnél.

„Tény, hogy a dolgok így működnek. Először találnod kell valakit, aki támogat. Legyen az a család, vagy egy szponzor. Ez segít hozzá ahhoz, hogy a gokart után átülj egy versenyautóba, vagy Kanadából eljuss Európába.”

„Onnantól kezdve viszont magadra vagy utalva. Pénzért nem lehet győzelmeket venni. Nem számít, mennyi támogatód van, neked kell forgatnod a kormányt, te vagy az, aki nyomja a gázpedált. Ha ha nem nyomod rendesen, az nem elég.”

„A pénz lehetőségeket nyit, egy helyet szerezhetsz vele a Forma-4-ben, a gokartban vagy a Forma-3-ban. De kellenek az eredmények a szuperlicenchez. Utána tudsz csak bekerülni a Forma-1-be. Nekem pedig megvannak ezek a pontjaim.”

Fotó: Williams F1

„A pénz ajtókat nyitott ki, ez nem kérdés. Egy hihetetlenül drága sportágról beszélünk. Megszámlálhatatlanul sok versenyzőnek nem adatott meg ez a lehetőség, olyanoknak, akik nagyon tehetségesek. Tisztában vagyok ezzel. Nagy kár érte, de sajnos így megy ez.”

„Keményen dolgoztam azért, hogy a Forma-1-be jussak, és a győzelmek, illetve bajnoki címek nélkül most nem lennék a Williamsnél. Ha a Williamsnél nem hinnének bennem, nem kaptam volna meg az ülést, ilyen egyszerű.”

Szólj hozzá!