Fotó: Williams F1
Hírek

Stroll „nem megy sehová” a Williamstől

Nem kíván távozni a küszködő Williamstől az idei szezont követően Lance Stroll – ezt édesapja, Lawrence Stroll árulta el a minap.

A brit istálló kiábrándító idénykezdetet produkált, Stroll bakui 8. helye az egyetlen pontszerző eredménye a csapatnak 2018-ban.

Az ifjú kanadai édesapja, Lawrense Stroll mindazonáltal azt mondta, még nem jutottak el arra a pontra, amikor elkezdenek más ülés után nézni.

„Még nem tartunk itt” – mondta a milliárdos üzletember a Motorsport.com kérdésére.

„Hiszek a Williamsben, hiszek a csapatban. Nyilvánvaló, hogy eddig nem jöttek össze a dolgaik. De bízom abban, hogy ez egyfajta ébresztőül szolgál majd, és a legjobbat hozza ki az ott dolgozókból, akik megoldják a problémákat. Nem olyan gyorsak, mint szeretnénk, és biztos vagyok abban, hogy ők is jobbak akarnak lenni ennél.”

„De nem megyünk máshova. Az autó még nem olyan jó, mint reméltük, nagyon le van maradva. Küszködtünk, amikor megérkeztünk a tesztekre, és küszködünk még mindig. Szóval eléggé nyilvánvaló, mi a gond az autóval.”

„Nem arról van szó, hogy nem ismerték fel a problémát, mindenki tisztában van azzal. Még a vak is láthatja. És tudom, hogy keményen dolgoznak azért, hogy megoldják.”

A pletykák szerint egyébként Stroll édesapja azt szeretné, ha a Williams több mindent vásárolna a Mercedestől – mint ahogy teszi azt a Force India is a váltóval.

„Nem vagyok igazgatósági tag, nincs tulajdonrészem a csapatban, egyszerűen Lance apja vagyok. Bármit is tesznek, hogy jobbá tegyék az autót, én támogatom – fogalmazzunk így.”

Szólj hozzá!