Megosztás:

Stroll: Sosem tudod előre, mi fog történni

Stroll sem hitte el, hogy ilyen időt autózott.
Stroll sem hitte el, hogy ilyen időt autózott. © Williams F1 Team

A negyedik legjobb időt autózta Lance Stroll a monzai időmérőn, de a Red Bullok hátrasorolása miatt Lewis Hamilton mellől indulhat a holnapi futamon.

A Williams 18 éves pilótája óriási meglepetést okozott az Olasz Nagydíj kvalifikációján, aki nem rejtette véka alá az örömét.

„Ez valami nagyszerű volt. Nem számítottam arra, hogy ma ilyen jó helyen végzek, de a versenyzés tele van meglepetéssel, és sosem tudod előre, mi fog történni.” – kezdte Stroll.

„Ma igen kemények voltak a körülmények, de nagyon jól tudta a csapat kezelni a helyzetet, és megcsináltuk. Úgy éreztem, hogy magabiztosan versenyzek, kitűnően éreztem magam az autóban, és jól összeraktam a köröm. De holnap van a futam, és ez az, ami igazán számít, de én ugyanúgy fogok versenyezni, ahogy mindig is szoktam.”

Verstappen és Ricciardo is jobb időt autózott nála, viszont mindketten büntetést kaptak, így a kanadai az első sorból várhatja a holnapi futamot.

„Egy kicsit előrébb indulok, de bármi megtörténhet, ezért a legjobb formánkat kell holnap hozunk.”

Stroll tisztában van vele, hogy igen vegyesek voltak ma a viszonyok, de biztosan élni fog az adódó lehetőséggel.

„Az autónk versenyképesnek tűnik ezen a hétvégén. Persze azt is tudom, hogy ezek a körülmények most nem olyanok, mint a megszokottak. Arra számítottunk, hogy mivel ezen a pályán sok az egyenes szakasz és kevesebb a gyors kanyar, így mi versenyképesek lehetünk, és tűnik, a számításaink bejöttek.” – tette hozzá.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Forma-1-es pályafutása 69. rajtelsőségét szerezte az Olasz Nagydíj szombati időmérő edzésén...

Hozzászólások

( komment)