Stroll tudja, az időmérőkön kell javítania - F1VILÁG.HU

Stroll tudja, az időmérőkön kell javítania

HIRDETÉS
Fotó: Williams F1

A Williams istálló versenyzője, Lance Stroll pontosan tudja, javítania kell időmérős teljesítményén a 2018-as Forma-1-es idényben.

A kanadai tehetségnek voltak erős versenyei idén, az Azeri Nagydíjon pedig a dobogóra is felállhatott, és csupán 3 ponttal maradt alul jóval rutinosabb csapattársával, Felipe Massával szemben.

A 2016-os Forma-3-as Európa-bajnok viszont az időmérőkön nehezebben tudta kihozni a legtöbbet autójából – a kvalifikációkon 17-2 arányban kikapott Massától.

„Az időmérő momentán nem az erősségem” – mondta Stroll a Motorsport.com-nak.

„Voltak nehéz időmérőim, de voltak balszerencsések is, például Szuzukában. Volt piros zászló is, és fel is tartottak.”

„Az kétségtelen, hogy az időmérős teljesítményem nem volt olyan erős, mint a versenytempóm, még nem tartok ott az autóval, ahol szeretnék egy körön.”

„Úgy érzem, még mindig próbálom kiismerni a gumikat, az autót. A pontokat viszont a versenyeken osztják!”

„Persze ettől még jelentős részét képezi a hétvégének, segít a pontszerzésben, de a pontszerzésekkel nem voltak gondjaim.”

A Williams technikai igazgatója, Paddy Lowe nemrég azt mondta, Stroll számára a legfőbb problémát az okozza, hogy nem tud rögtön jó tempót autózni az első etapokban.

Hirdetés

Stroll úgy érzi, a gumik megértése kulcskérdés ebben a tekintetben.

„A versenyeken úgy érzem, jó vagyok ebben, de amikor egy körön próbálom a legjobbat nyújtani, és próbálok mindenkit kihozni magamból és az autóból, akkor falakba ütközöm, könnyű túlerőltetni a dolgot, és ezáltal sok időt veszítek.”

„De élvezem a gumik nyújtotta kihívást, úgy gondolom, ettől lesznek jók a versenyek, hiszen lehetőség van a taktikázásra.”

„A versenyeken úgy érzem, megoldok mindent, jó vagyok a gumikezelésben, és elégedett vagyok az autó egyensúlyával is. Úgy érzem, jól tudom kontrollálni a versenyeket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!