Verstappen vs. Ocon

Stroll visszaszólt Massának

W31I9980

Lance Stroll, a Williams versenyzője reagált volt F1-es csapattársa, Felipe Massa megjegyzésére, miszerint az istállónak másképp kellett volna pilótafelállást választania a 2018-as évre.

Idén a Williams az egyetlen csapat, amely még nem szerzett pontot az F1-es világbajnokságban – Felipe Massa, az istálló tavaly visszavonult versenyzője szerint ez részben annak is köszönhető, hogy a csapat inkább a pénzre koncentrált, és fiatal, fizetős pilótákat szerződtetett ahelyett, hogy tapasztaltabb versenyzővel dolgozott volna együtt.

Stroll csapattársa az idei évben Sergey Sirotkin lett, akit a Williams újoncként szerződtetett – Massa minden bizonnyal rá gondolt, amikor kritikáját megfogalmazta a tapasztalatlan, fizetős versenyzőkkel kapcsolatban.

Stroll tavaly debütált a Forma-1-ben, első évében dobogóra is állhatott, egy hellyel és mindössze 3 ponttal maradt el Massától, így szerinte nem a pilótákkal, hanem az autóval van a nagyobb probléma idén.

„Nem tudom, mit akar ezzel mondani” – nyilatkozta Stroll. „Először is, Felipe elment, visszavonult, nincs itt. 2017-ben egy hellyel mögötte zártam – és nem őt használom referenciapontként, hanem saját magamat.”

„Most egyszerűen az a probléma, hogy egy igazán jó versenyen a 14. és 13. helyeken végzünk, míg tavaly kényelmesen befértünk a pontszerző helyekre. Szóval én így látom a helyzetet” – folytatta a kanadai.

 

Kapcsolódó cikkek

Veszélybe került Paddy Lowe jövője a Williamsnél?

Miután a Williams sem a hétfői, sem a keddi F1-es tesztnapon nem tud pályára gurulni a 2019-es versenygépével, olyan spekulációk kaptak szárnyra, melyek szerint a technikai igazgató, Paddy Lowe is bajba kerülhet.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Bemutatták: Ilyen lesz a Racing Point F1-es autója

Torontóban, egy ünnepélyes prezentáció keretében mutatta be 2019-es Forma-1-es versenyautójának kinézetét a Racing Point F1 csapata. Az elmúlt években Force India néven ismertté vált istálló az előttünk álló szezonban a Sergio Perez – Lance Stroll kettőssel vág neki a világbajnoki küzdelmeknek.

Friss hírek