Sürgős megoldásra van szüksége a Ferrarinak

Azonnali válaszokat szeretne kapni a Spanyol Nagydíjon látott gyenge formát illetően a Ferrari Forma-1-es csapata.


Azonnali válaszokat szeretne kapni a Spanyol Nagydíjon látott gyenge formát illetően a Ferrari Forma-1-es csapata.

Bár Sebastian Vettel a két Mercedes mögött a harmadik helyen ért célba Barcelonában, autójának tempója közel sem volt annyira versenyképes, mint amire az istálló számított – főleg a rengeteg fejlesztés után.

Az időmérő edzésen Vettel például 462 ezredmásodpercet veszített a katalán pálya utolsó szektorában a Mercedeshez képest – az első szektorban további 160, a másodikban 207 ezredes hátrányban volt.

A Ferrari azért is aggódik a gyengélkedés miatt, mert a barcelonai hétvége általában remek indikátorként szolgál a következő két verseny, a monacói és a kanadai vonatkozásában.

„Van némi hátrányunk most” – mondta Maurizio Arrivabene csapatfőnök.

„Meg kell tudnunk, hogy a pálya miatt volt-e így, vagy miattunk történt a dolog. Kedden és szerdán jó lenne megtudni, mi a helyzet. Ha valami gond van, akkor nem fogok kritizálni senkit, vállalom a felelősséget, hiszen én vagyok itt a csapat vezetője.”

„Ha valami nem oké és visszaléptünk a teljesítményt illetően, akkor be kell vallanunk, hogy hibáztunk a fejlesztésekkel. Jelenleg a számok azt mutatják, hogy a megoldásaink jók, de a valóságban annyira azért mégsem, szóval van tennivalónk.”

Arrivabene azt mondja, a harmadik szektorban jelentkezett problémák a kigyorsításokkal vannak összefüggésben, ami főleg a Kanadai Nagydíj miatt lehet majd aggasztó a jövőben.

„Ha nem tudjuk megoldani, az nem Monacóban jelent majd gondot, hiszen ott speciális beállításaink vannak, hanem Kanadában” – folytatta a szakember.

„Szóval nem szeretnék ugyanezekkel a problémákkal szembesülni Kanadában, mert az egy rémálom lehet, még ha dobogóra állunk is.”

Ahogy a többi csapat, a Ferrari is keményen dolgozik ma, illetve holnap, a 2015-ös szezon első idényközi tesztjén, Barcelonában.

Maradj még, olvasd el ezeket is!

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!