Sutil a Force Indiával ül le először tárgyalni – F1VILÁG.HU

Sutil a Force Indiával ül le először tárgyalni

HIRDETÉS

Noha egy napon szívesen versenyezne a Ferrarinál, vagy a Mercedesnél, Adrian Sutil elárulta, az első csapat, mellyel leül majd tárgyalni a 2014-es idényről, a Force India lesz.


Noha egy napon szívesen versenyezne a Ferrarinál, vagy a Mercedesnél, Adrian Sutil elárulta, az első csapat, mellyel leül majd tárgyalni a 2014-es idényről, a Force India lesz.

A német versenyző egyévnyi kihagyás után idén tért vissza a száguldó cirkuszba, szerződése azonban a szezon végén lejár.

Sutil elárulta, egyelőre még nem igazán foglalkozik jövőjével, hiszen arra összpontosít, hogy jól szerepeljen a 2013-as szezon második felében.

„Hogy őszinte legyek, a jelenre koncentrálok, a következő versenyekre” – mondta a német pilóta, amikor a száguldó cirkusz hivatalos weboldala, a Formula1.com afelől érdeklődött, 2014-ben mely csapatnál folytathatja majd pályafutását.

„Nagyon sok pletyka kering a sajtóban, de szerintem senki sem tudja igazán, mi zajlik a zárt ajtók mögött. A Forma-1 egy nagyon bonyolult sport, ahol rengeteg mindent számításba kell venni, mielőtt meghozunk egy döntést – és bizony ezek a döntések néha meglepőek!”

Az eddig 100 F1-es futamot rajthoz álló versenyző kifejtette, szívesen maradna jelenlegi csapatánál, a Force Indiánál, ám ehhez persze jól kell teljesítenie.

„Ha jól végzem a munkám, és elégedettek lesznek velem, akkor remek lehetőségek kínálkozhatnak a maradásra. A Force India lesz az első csapat, mellyel leülünk tárgyalni a 2014-es idényről.”

Amikor arról faggatták, hogy mely nagycsapat autójában látná magát szívesen, így válaszolt: „Minden versenyző célja, hogy futamokat nyerjen, és a bajnoki címért csatázzon. Ha nincs meg benned ez a vágy, rossz helyen vagy.”

„Viszont ahhoz, hogy ez megvalósuljon, természetesen jó autóra van szükség. Szóval nyilvánvaló, hogy a legjobb versenygépben szeretnék ülni. Így talán nem meglepő, hogy a Ferrari és a Mercedes tetszik leginkább. Mindkettő nagy csapat, ikonikus márka, és komoly Forma-1-es tradíciókkal bír.”

A 30 esztendős versenyző hozzátette, nem számol azzal, hogy jövőre nem kap lehetőséget a királykategóriában.

„Nincs B-tervem. Az egyetlen az, hogy hosszú és eredményes pályafutásom legyen a Forma-1-ben!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!