Sutil: A Lotus hátrányba kerül az első teszt miatt

Adrian Sutil szerint igencsak sokba kerülhet a Lotus Forma-1-es csapatának, hogy kihagyja az előszezon első tesztjét, a január 28-án kezdődő jerezi gyakorlást.


Adrian Sutil szerint igencsak sokba kerülhet a Lotus Forma-1-es csapatának, hogy kihagyja az előszezon első tesztjét, a január 28-án kezdődő jerezi gyakorlást.

Az enstone-i gárda a héten jelentette be, hogy új autója csak a második, bahreini teszten debütál, mi több, a csapat még tavalyi autójával sem köröz majd a január végén esedékes első előszezoni teszten.

A Sauber istálló újonnan szerződtetett versenyzője, Adrian Sutil a Reuters hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, mivel a szabályok jelentősen változnak az idei évre, minden megtett kör aranyat érhet.

„Azt gondolom, momentán valódi pályatesztekre van szükségünk, nem pedig arra, hogy a szimulátorban dolgozzunk, hiszen egész egyszerűen nem tudunk mindent szimulálni” – mondta a 30 esztendős német.

„Ki kell menni a pályára, hogy lássuk, mi a helyzet. Ez egy nagyon fontos teszt, és nincs is sok belőle, szóval szerintem világos, hogy ez hátrányt jelent majd a Lotusnak. De ki tudja, miért döntöttek így? Mindenesetre én úgy gondolom, hogy ez egyértelműen nem jó.”

A McLaren Mercedes versenyzője, Jenson Button nemrég utalt rá, kaotikus lehet majd az évad első tesztje, vélhetően ugyanis számos meghibásodást látunk majd. Sutil szerint azonban nem lesz olyan rossz a helyzet.

„Lehet, hogy egyáltalán nem lesznek problémáink, és mindenki egymás után futja majd a köröket. Ki tudja? Normális esetben viszont egy új motorral lehet néhány probléma. De kétlem, hogy katasztrófa lesz, mivel úgy hiszem, mindenki tudja, hogyan építsen meg egy motort. A Mercedes, a Ferrari és a Renault mind nagy motorgyártók, és tudniuk kell, hogyan birkózzanak meg egy ilyen helyzettel.”

Sutil F1-es pályafutása során először váltott csapatot, miután hat évet lehúzott a Force Indiánál, illetve annak elődjénél, a Spykernél.

„Ideje volt váltani… számomra ez egyértelműen előrelépés. Szerintem minden adott a jó szerepléshez, a csapatnál tudják, hogyan tegyék a dolgukat. Egyszerűen csak arról van szó, hogy financiálisan mindennek a helyén kell lennie, ami manapság elég nehéz a kiscsapatoknak. Ha az anyagi helyzet javul, szerintem ez a csapat nagyot léphet előre.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!