Verstappen vs. Ocon

Sutil: Feltehetően maradok a Force Indiánál jövőre is

Minden bizonnyal 2014-ben is a Force Indiánál folytatja Forma-1-es pályafutását Adrian Sutil – ezt maga a német versenyző árulta el a minap a brit sajtónak.


Minden bizonnyal 2014-ben is a Force Indiánál folytatja Forma-1-es pályafutását Adrian Sutil – ezt maga a német versenyző árulta el a minap a brit sajtónak.

Sutil 2007 és 2011 között egyszer már versenyzett a silverstone-i bázissal rendelkező istállónál, idén pedig egyévnyi kihagyás után visszatért a Force Indiához.

A bajnokság eddig eltelt részében 26 pontot szerzett, és bár a kiscsapat várhatóan csak az Indiai Nagydíjat követően tesz bejelentést jövő évi felállásáról, Sutil úgy véli, jövőre is a Force India alakulatát erősíti majd.

„Feltehetően még egy szezont lehúzok itt” – mondta a német az AUTOSPORT-nak.

„Ez egy jó csapat. Jelenleg nem vagyunk olyan erősek, mint szoktunk, de ez az egyik legjobb privát csapat, és nehéz lenne jobb ülést találni, szóval szeretnék még egy idényt eltölteni itt.”

„De még nem született végleges döntés ez ügyben.”

Sutil hozzátette, a helyzet persze nem ennyire egyszerű, hiszen a Force Indiának is számos tényezőt figyelembe kell vennie, ráadásul ő sem hozta még meg a végleges döntést.

„Nem minden a csapaton múlik, nem arról van szó, hogy ők megmondják, hogy vezethetek-e, vagy sem. Nekem is lehet véleményem arról, hogy itt akarok-e maradni. 50-50 százalék, nem kifejezetten ők döntik el a sorsom.”

„Azt hiszem, erős helyzetben vagyok, elvégeztem a munkám idén, és kellene találniuk valakit, aki olyan munkát végez, mint én. Ha van egy jobb versenyzői ülés, ők pedig találnak valaki mást, hát legyen, sok szerencsét.”

 

Kapcsolódó cikkek

Bemutatták: Ilyen lesz a Racing Point F1-es autója

Torontóban, egy ünnepélyes prezentáció keretében mutatta be 2019-es Forma-1-es versenyautójának kinézetét a Racing Point F1 csapata. Az elmúlt években Force India néven ismertté vált istálló az előttünk álló szezonban a Sergio Perez – Lance Stroll kettőssel vág neki a világbajnoki küzdelmeknek.

Nem lesz Lola a Force Indiából

Szerette volna használni a Lola nevet a Forma-1-ben a Force India, ám végül Racing Point néven folytatja szereplését a csapat 2019-ben.

Friss hírek