Hírek

Sutil nem akar a Pirellinek dolgozni

Nem akar a Pirelli tesztpilótája lenni a Force India alakulatának volt versenyzője, Adrian Sutil – a német versenyző célja, hogy visszatérjen a Forma-1-be.


Nem akar a Pirelli tesztpilótája lenni a Force India alakulatának volt versenyzője, Adrian Sutil – a német versenyző célja, hogy visszatérjen a Forma-1-be.

Sutiltól hosszú együttműködés után a tavalyi év végén vált meg a Force India, miután bejelentette, az idei évadnak a Paul di Resta – Nico Hülkenberg párossal vág neki.

Joggal merül fel a kérdés, a német versenyző, valamint a szintén a tavalyi év végén távozott Jaime Alguersuarit miért nem lett az idei évben a Pirelli tesztpilótája. Sutil elárulta, soha nem is állt közvetlen kapcsolatban az olaszokkal.

„Jelen pillanatban várakozó állásponton vagyok” – mondta Sutil az Eurosportnak.

„A Pirellivel való együttműködés nem működött, de valójában közvetlen kapcsolatban nem is álltam velük. Szóval nem volt opció.”

Sutil ráadásul egyik csapatnál sem vállalt teszt –és tartalékversenyzői szerepkört.

„A tény, hogy manapság nem sokat lehet tesztelni, nyilvánvalóan nem túl hasznos.”

A Force India volt versenyzőjét korábban Felipe Massa lehetséges utódjaként is emlegették, és Sutil reménykedik is abban, hogy egy adott esetben gyengén teljesítő versenyző helyét elfoglalhatja.

„A remény maradt csak, hogy valamely versenyző nem teljesít jól, vagy egy ülés elérhetővé válik. Ez az én esélyem. Az, hogy a versenyzők cserélődnek, része a Forma-1-nek. A tervem az, hogy várok, és majd kiderül, hogy van-e lehetőség. Ha nincs, akkor természetesen komolyan el kell gondolkoznom azon, mit is csináljak a jövőben – illetve 2013-ban.”

Szólj hozzá!