Sutil: Nem várhatok decemberig - F1VILÁG.HU

Sutil: Nem várhatok decemberig

HIRDETÉS

Adrian Sutil, a Force India versenyzője nem hajlandó decemberig várni csapata végleges döntésére a jövő évet illetően, így hamarosan a gárdát irányító Vijay Mallyához fordul.


Adrian Sutil, a Force India versenyzője nem hajlandó decemberig várni csapata végleges döntésére a jövő évet illetően, így hamarosan a gárdát irányító Vijay Mallyához fordul.

Az elmúlt héten olyan hírek kaptak szárnyra a német sajtóban, melyek szerint az indiai kiscsapat tartalékosa, Nico Hülkenberg egy évre szóló megállapodást írt alá a Force Indiával, így jövőre visszatérhet a rajtrácsra, ráadásul a csapatnak a 2013-as esztendőre vonatkozóan is opcióval rendelkezik a német felett.

Ez egyben azt is jelentheti, hogy Adrian Sutil hosszú évek után távozik a csapattól, így jövőre már a Williams színeiben láthatjuk viszont – miután sajtóértesülések szerint előrehaladott tárgyalásokat folytat a brit alakulattal.

A német versenyző hétfőn elárulta, nem fogja megvárni, amíg a Force India decemberben dönt a 2012-es felállásról, így mihamarabb szeretne választ kapni a csapatfőnöktől.

„Nem várhatok decemberig. Beszélni fogok Vijay-jel hamarosan, hogy lássam, mik az ötletei. Nem kell olyan sokáig várnom, hogy versenyzői ülésem legyen” – mondta a német versenyző.

„Azt hiszem, tisztában vagyok azzal, mit tudok tenni, szóval nem érzem úgy, hogy nem lennék biztonságban.”

A Force Indiához egyébként nemrégiben új befektető érkezett, mely 42,5 százalékos részesedést vásárolt a csapatból. Mallya tölti be továbbra is a csapatfőnöki pozíciót, és Sutil szerint nélküle esélye sem lenne az indiai alakulatnak.

„Vijay továbbra is az az ember, aki a Force India mögött áll. A dolgok megváltozhatnak kissé, de ő nagyon fontos része a csapatnak… ráadásul van némi háttere a versenyzésben is, ez pedig nagyon fontos a Forma-1-ben.”

Három futammal a bajnokság vége előtt a Force India a hatodik helyet foglalja el a bajnoki táblázaton, hátránya 23 pont a Renault-val szemben. Sutil elmondta, bízik abban, hogy sikerül befogniuk a brit-francia istállót, noha tudja, nagyon nehéz dolgok lesz.

Hirdetés

„Nagyon remélem. Nehéz lesz, és szerencsére is szükségünk lesz. Megtörténhet, a tőlünk telhető legjobbat próbáljuk nyújtani.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!