Sutil sokat vár a mclarenes együttműködéstől - F1VILÁG.HU

Sutil sokat vár a mclarenes együttműködéstől

HIRDETÉS

A Force India német pilótája, Adrian Sutil nem tartja kizártnak, hogy csapata folyamatosan ott lesz majd az első tízben a következő idényben, a McLaren és a Mercedes segítségével.

A Force India német pilótája, Adrian Sutil nem tartja kizártnak, hogy csapata folyamatosan ott lesz majd az első tízben a következő idényben, a McLaren és a Mercedes segítségével.

Az indiai alakulat még a tavalyi év végén szakított korábbi motorpartnerével, a Ferrarival, és kötött technikai szerződést a McLarennel, aminek keretén belül technikai segítséget, valamint motort, váltót, és KERS-t kap a wokingiaktól.

Bár a silverstone-i bázisú csapat az elmúlt évben egyetlen pontot sem szerzett, Sutil bízik abban, hogy új partnerük meghozza a várt sikereket, és folyamatosan ott lehetnek majd a top10-ben.

“Úgy gondolom, hogy ez egy hatalmas segítség és óriási előrelépés lesz” – mondta a német pilóta a formula1.com-nak. “Talán valóban folyamatosan ott lehetünk az első tízben, és néhány versenyen eséllyel pályázhatunk a pontszerző helyekre. Ez komoly előrelépés lenne a következő idényben. Magabiztos vagyok.”

Sutil továbbá azt is hozzátette, meglátása szerint egy sokkal erősebb versenyzőként vághat neki az idei évnek, miután már harmadik szezonját kezdi meg a Forma-1-ben.

“Úgy gondolom, hogy az új szabályok miatt valamelyest változtatnom kell majd a vezetési stílusomon. A tavalyi évben elég jól mentem az időmérő edzéseken, a köridőim általában igen erősek voltak” – magyarázta.

“Idén viszont más lesz a helyzet, így időbe fog telni, míg alkalmazkodunk az új szabályokhoz. Azonban most már legalább olyan, ha nem magasabb szinten állok, mint tavaly. Jóval tapasztaltabb vagyok, egy kiváló csapattársam van Giancarlo (Fisichella) személyében, akitől már eddig is sokat tanulhattam.”

“Már két szezont lehúztam a Forma-1-ben, így sokkal jobban érzem magam, és minden eddiginél magabiztosabban várom az előttünk álló évet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!