Sutil több csapattal is egyeztetett Barcelonában - F1VILÁG.HU

Sutil több csapattal is egyeztetett Barcelonában

HIRDETÉS

A Force India Formula-1-es alakulatának ex-versenyzője, Adrian Sutil bízik abban, lehetősége lesz arra, hogy visszatérjen a száguldó cirkuszba, miután a 2012-es évadra nem talál magának versenyzői ülést.


A Force India Formula-1-es alakulatának ex-versenyzője, Adrian Sutil bízik abban, lehetősége lesz arra, hogy visszatérjen a száguldó cirkuszba, miután a 2012-es évadra nem talál magának versenyzői ülést.

A német pilóta 2007 és 2011 között versenyzett az indiai alakulatnál, illetve annak elődjénél, a Spykernél, a tavalyi idényt követően azonban a csapat megvált tőle, helyére pedig az addig teszt –és tartalékversenyzőként tevékenykedő Nico Hülkenberget ültette.

Sutil a múlt hétvégi Spanyol Nagydíjon látogatást tett az F1-es paddockban, és állítása szerint több csapat képviselőjével is beszélt visszatéréséről. Jelenleg viszont nincs üresedés a mezőnyben, így kénytelen kivárni a lehetőséget.

„Mindig kutatok a lehetőségek után, de most még nincs semmi. Azért döntöttem úgy, hogy ezen a nagydíjon térek vissza, mert ez az első európai forduló. Úgy éreztem, jó lesz visszajönni a paddockba, és látni néhány embert” – fogalmazott Sutil.

„Ez a kulcsa annak, hogy újra versenyezzek – remélhetőleg minél hamarabb. Jelen pillanatban nincsenek megüresedett helyek, így várnom kell. De az emberen tudják, hogy készen állok, most már csak várnom kell a hívásra.”

„Beszéltem több különböző csapattal is, de momentán nem mondhatnak semmit. Azt mondják, hogy talán érdekli őket a dolog, de ennyi. Azt mondják, legyek kész, maradjak fitt, és talán lesz lehetőség. Hinnem kell benne, és akkor sikerülni fog.”

A volt F1-es versenyző kijelentette, nem fizetős versenyzőként akar visszatérni a királykategóriába, szeretnék, ha elismernék tehetségét, és azért ajánlanának szerződést neki, mert jó autóversenyző.

„Nem kínálunk pénzt. Öt év után az emberek tudják, hogy jó vagyok, és nincs szükségem arra, hogy szponzorokat hozzak. Normális fizetést akarok kapni azért, hogy vezetek, és ennyi. Szeretném, ha úgy kezelnének, mint egy versenyzőt, és fontos a sport számára, hogy az igazi tehetségek kapjanak lehetőséget, és ne azok a pilóták, akik mögött komoly pénzek állnak.”

A német hozzátette, bízik abban, hogy a januárban kiszabott felfüggesztett börtönbüntetése nem befolyásolja majd F1-es visszatérését.

Hirdetés

„Ennek már vége, és semmiben sem korlátoz engem, utazhatok bárhová, és mindent csinálhatok, amit korábban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!