Symonds: Ennyi volt egy élet munkája

A Renault múlt héten menesztett egykori főmérnöke, Pat Symonds végtelenül sajnálja, hogy nem akadályozta meg a tavaly Szingapúrban történteket, amivel lerombolta mindazt, amit 33 kemény munkájával felépített.

A Renault múlt héten menesztett egykori főmérnöke, Pat Symonds végtelenül sajnálja, hogy nem akadályozta meg a tavaly Szingapúrban történteket, amivel lerombolta mindazt, amit 33 kemény munkájával felépített.

A szakember a hétfői meghallgatás előtt levelet küldött a Motorsport Világtanácsnak, melyben sajnálatát és megbánását fejezte ki azért, amiért nem akadályozta meg, hogy versenyzője, Nelsinho Piquet véghezvigye tervét, és szándékosan összetörje autóját.

Symonds levelében ismét megerősítette, hogy az ötlet Piquet-től származott.

Bár az FIA védettséget ajánlott neki, ha még több információt elárul az ügyről, és tanúskodik Flavio Briatore ellen, a szakember ezt nem fogadta el.

Egyébként ez a levél is közrejátszott abban, hogy csak öt évre, és nem élete végéig szóló eltiltást kapott, mert Briatorével ellentétben, ő beismerte bűnösségét, és megbánta bűneit.

“Enyhítésként nyugtázni szeretném a szerepem az ügyben. Én voltam az, akinek azonnal el kellett volna utasítania az ötletet, amint azt Nelson Piquet Jr. felvetette” – írta levelében Symonds.

“Végtelenül sajnálom és szégyellem, hogy ezt nem tettem meg.”

“Úgy vélem, az a szerep, amit a csapat felemelkedésében játszottam, és aminek segítségével most ott van, ahol van, életem munkája. 28 évvel ezelőtt mindössze 19 emberrel kezdtem el építeni a csapatot. Mára egy olyan szervezetté nőtte ki magát, amely több mint 500 embert alkalmaz, és számos helyi és nemzetközi üzletet támogat.”

“Az utolsó dolog, amit valaha is akarnék, hogy veszélybe sodorjam a csapatot, és azokat az embereket, akik iránt felelősséggel tartozom. Egyetlen tettel leromboltam azt a jó hírnevet, amit felépítettem 33 éves karrierem során a motorsportban.”

“Egy versengő személy vagyok, aki egy olyan környezetben dolgozik, ahol hatalmas a nyomás. Ez pedig időnként elhomályosítja az ítélőképességet.”

“Azon az estén tavaly Szingapúrban hibát követtem el, melynek következményeit akkor még csak el sem tudtam képzelni. Ezért a hibáért mindnyájatoktól, és azoktól, akiket a közreműködésemmel elkövetett cselekedet érintett, mély elnézést kérek.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!