Szabályt szegett a Red Bull Racing? - F1VILÁG.HU

Szabályt szegett a Red Bull Racing?

HIRDETÉS

Az FIA egykori elnöke, Max Mosley úgy gondolja, hogy a Red Bull Racing többet költött a kelleténél az idei évben, így akár meg is ütheti a bokáját.


Az FIA egykori elnöke, Max Mosley úgy gondolja, hogy a Red Bull Racing többet költött a kelleténél az idei évben, így akár meg is ütheti a bokáját.

A brit szakember mindezt abból gondolja, hogy az energiaital-gyárosok a csapatokat tömörítő FOTA legutóbbi ülésén felmentést kértek az RRA alól, ami csakis azt jelentheti, hogy a megengedettnél többe került számukra a világbajnoki cím megszerzése az idei évben.

„A Red Bull felmentést kért a FOTA legutóbbi ülésén” – mondta Mosley a német Auto Motor und Sportnak. „Ha pedig ez igaz, akkor az csakis azt jelentheti, hogy a megengedettnél többet költöttek. Most pedig a többi csapat jóváhagyására várnak.”

Az FIA egykori elnöke azt is elmondta, hogy a költségvetési plafon helyett bevezetett egyéb megszorításoknak semmi hatása nincsen, éppen ezért úgy gondolja, hogy a költségeket csak olyan módon lehetne csökkenteni, ahogyan ő azt korábban elképzelte.

„Az RRA hatása minimális, ezért is mentek bele a csapatok, így érdeklődve várom, hogy az ellenfelek miként fognak reagálni. Az egyetlen dolog, ami működne, az nem más, mint a költségvetési plafon bevezetése” – magyarázta.

„A nagyobb költségvetés olyan, mint egy nagyobb motor. Komoly előnyökkel jár. Például meg van szabva, hogy egy bizonyos létszámú brigádnál nagyobbat egyik alakulat sem alkalmazhat, viszont ha sok pénze van az embernek, a legjobb száz szakembert tudja alkalmazni, és továbbra sincs esélyed a gazdag csapatokkal szemben.”

Amennyiben bebizonyosodik, hogy a világbajnok alakulat valóban többet költött a kelleténél, egyelőre nem tudni, milyen szankciókra számíthat, ha egyáltalán számíthat.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!