Szabályváltoztatásokat sürget a Red Bull - F1VILÁG.HU

Szabályváltoztatásokat sürget a Red Bull

HIRDETÉS

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko úgy véli, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnökének alaposan el kellene gondolkodnia néhány idei szabályon.


A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko úgy véli, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnökének alaposan el kellene gondolkodnia néhány idei szabályon.

A szakember főleg Daniel Ricciardo malajziai büntetését tartja indokolatlanul súlyosnak: az ausztrál versenyzőt nem megfelelő módon engedték ki a bokszutcából a sepangi futam során, ami miatt a 10 másodperces stop-and-go büntetést kapott, sőt, a következő, bahreini versenyen 10 helyről hátrébbról kellett rajtolnia.

„Szegény Daniel semmi rosszat nem tett” – mondta Dr. Helmut Marko a Servus TV-nek.

„Van egy konstruktőri bajnokság és egy egyéni bajnokság – csapatként nekünk kellett volna pontlevonást kapnunk, vagy valamilyen pénzbírságot. Sőt, szerintem még csak nem is beszélhettünk veszélyes kiengedésről. Ahogy Daniel kihajtott, rögtön szólt, hogy gond van a kerékkel, mi pedig visszatoltuk az autóját. Nem volt semmiféle veszély.”

A Red Bull tanácsadója említést tett az új orrkúpokról is, véleménye szerint ugyanis Esteban Gutiérrez látványos bahreini balesetében komoly szerepet játszott Pastor Maldonado versenyautójának speciális orrkiképzése.

„Látható, hogy túlságosan alacsonyan vannak az orrok, mert becsúszhatnak egy másik autó alá, és felboríthatják azt. Sajnos szezon közben nem tudunk változtatni ezen, hiszen a kasztniról van szó, de a jövő évre vonatkozóan reagálnunk kell, amilyen hamar csak lehet.”

„Talán a kinézetükön is sikerül majd javítanunk.”

Marko kifejtette, már beszélt Jean Todttal aggályairól.

„Véleményt formált különböző kérdésekben és ígéretet tett arra, hogy megfontolja az említett kéréseket.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!