Verstappen vs. Ocon

Számos helyszínen változnak a DRS-zónák

Fotó: Pirelli
Fotó: Pirelli

Számos változtatást eszközöl a 2018-as szezon hátralévő részében a DRS-zónákon a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) – a cél továbbra is az, hogy növeljék az előzések számát az F1-ben.

Az idény során már számos helyszínen módosítottak az előzési zónákon, volt, ahol a versenyzők 3 helyen is nyithatták versenyautóik hátsó szárnyait.

A hétvégi Olasz Nagydíjnak otthont adó monzai versenypályán is hosszabb lesz a második DRS-zóna, Charlie Whiting versenyigazgató pedig elárulta, több soron következő helyszínen is megpróbálják elősegíteni az előzéseket.

Oroszországban a célegyenesben található DRS-zónát hosszabbítják meg, Austinban pedig a 11-es és 12-es kanyarok közötti előzési szakasz lesz hosszabb. Ugyancsak nagyobb távolságot tehetnek meg nyitott DRS-sel a versenyzők Interlagosban, a 14-es kanyar után.

 

Kapcsolódó cikkek

Räikkönen: Whiting nagyszerű ember volt

Az Alfa Romeo versenyzője, Kimi Räikkönen Ausztráliában elárulta, kiváló kapcsolatot ápolt a Forma-1 korábbi versenyigazgatójával, Charlie Whitinggal.

Videó: Charlie Whiting élete az F1-ben

Csütörtökön, Melbourne-ben tragikus hirtelenséggel elhunyt a Forma-1 versenyigazgatója, Charlie Whiting. A szakember közel öt évtizeden át szolgált a száguldó cirkuszban – kezdetben szerelőként, majd később az FIA kulcsembereként. A Forma-1 az alábbi videóval emlékezik a 66 éves korában elhunyt szakemberre.

Friss hírek