Verstappen vs. Ocon

Szemerkélő esőben is gondot okoz az F1-es fejvédő

Fotó: Renault Sport F1
Fotó: Renault Sport F1

Carlos Sainz szerint nem várt problémákat okozhat a ’Halo’ 2018-as bevezetése, a pilótáknak ugyanis találgatniuk kell a versenypálya állapotára vonatkozóan, a fejvédő miatt ugyanis nem lehet észlelni a szemerkélő esőt.

A Renault versenyzője elárulta, a hétfői, barcelonai tesztnapon egyszerűen nem vette észre, hogy elkezdett esni az eső, a ’Halo’ miatt ugyanis nem kerültek esőcseppek a sisakjára.

„Amikor elkezdett kicsit esni az eső, nem lehetett látni a sisakrostélyon!” – mondta Sainz.

„A ’Halo’ nem engedte, hogy az esőcseppek rákerüljenek. Szóval nem igazán lehetett látni, hogy esik-e, vagy sem. Csak a kezeiddel, illetve a fenekeddel érezted azt, hogy milyen is a tapadás.”

Sainz szerint szemerkélő esőben nagyon nehéz felmérni a pálya állapotát, így jobbára találgatniuk kell, vagy a bokszutca falán ülő mérnökökre kell hagyatkozniuk.

„Versenyzőként az efféle eső eléggé zavar minket, mert nem tudjuk, hogy nyomhatjuk-e padlóig, vagy sem. A bokszutca falán ülő kollégákkal együtt találgatnunk kell, rájuk kell hagyatkoznunk, mert a sisakrostélyunk teljesen száraz volt. Márpedig esett az eső.”

A spanyol egyébként azt mondja, nincsenek különösebb gondjai a ’Halóval’.

„Két kör után az ember már észre sem veszi, szinte átlát rajta.”

 

Kapcsolódó cikkek

Egy csatorna okozta Ricciardo vesztét

Balszerencsésen indult Daniel Ricciardo renault-s karrierje: egy vízelvezető csatorna okozta korai balesetét a szezonnyitó F1-es Ausztrál Nagydíjon.

Kubica miatt nem jutott tovább Sainz

Carlos Sainz, a McLaren versenyzője nagyon csalódott az F1-es Ausztrál Nagydíj időmérőjét követően, miután önhibáján kívül nem sikerült a továbbjutás a Q2-be.

Hamilton az élen a Ferrarik előtt Melbourne-ben

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj szombati szabadedzésén. A brit versenyzőt Sebastian Vettel követi a második, Charles Lerclerc a harmadik helyen.

Hamilton egy hajszállal Vettel előtt az év első F1-es edzésén!

A Mercedes világbajnoki címvédője, Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a 2019. évi Forma-1-es világbajnoki sorozat első szabadedzésén, Melbourne-ben. A brit versenyzőtől mindössze 38 ezreddel maradt le Sebastian Vettel, akit csapattársa, Charles Leclerc követett szorosan.

Friss hírek