Szent a béke a Red Bull versenyzői között - F1VILÁG.HU

Szent a béke a Red Bull versenyzői között

HIRDETÉS

Mark Webber elmondta, hogy csapattársával, Sebastian Vettellel megbeszélték a nézeteltéréseket, így békésen és tiszta lappal vágnak neki a következő idénynek.


Mark Webber elmondta, hogy csapattársával, Sebastian Vettellel megbeszélték a nézeteltéréseket, így békésen és tiszta lappal vágnak neki a következő idénynek.

Bár a Red Bull duója többször is összecsapott egymással az idei szezonban, sőt mi több, egy alkalommal kiütötték egymást az élről a Török Nagydíjon, amiért természetesen egymást hibáztatták, Webber kijelentette, hogy minden a legnagyobb rendben van köztük.

„Egyáltalán nem volt olyan rossz a helyzet, ahogy azt egyesek gondolták” – mondta a Red Bull ausztrál versenyzője a BBC-nek adott nyilatkozatában.

„Azt gondolom, hogy mindez elkerülhetetlen, mikor két csapattárs olyan keményen hajtja egymást, ahogy azt mi tettük az idei évben. Az embereknek meg kell érteniük, hogy tíz-tizenöt évente egyszer fordul elő olyan, hogy a két csapattárs a vb-címért harcol.”

„Ez az első alkalom, hogy a Red Bull ilyennel találkozik, szóval rengeteget tanultunk ebből. Természetesen nem volt mindig egyszerű kezelni a helyzeteket, és elkerülhetetlen, hogy ne legyenek feszült pillanatok, mikor két csapattárs ennyire versenyképes, és ugyanaz a cél vezérli.”

„A kapcsolatunk jónak mondható. Nagyon jó volt az évad végén leülni és átbeszélni bizonyos dolgokat, oldani kicsit a feszültséget, amire szezon közben nem lett volna lehetőség, a nagy csata közepette. A télen pedig még több időnk lesz arra, hogy átbeszéljük a dolgokat, és a lehető legjobban, feszültség nélkül felkészüljünk a következő bajnokságra.”

Webber ismét megerősítette, hogy a Red Bull Racing jövőre is egyenlő bánásmódban részesíti majd versenyzőit, és egyenlő feltételekkel szállhatnak majd harcba a bajnoki címért.

„Az én autómon lesz a kettes rajtszám, azonban Sebastian a csapat pontjainak 51, én pedig a 49%-át szereztem, ami mindenképpen azt mutatja, hogy nagyon szoros volt a küzdelem az idei szezonban” – folytatta az ausztrál, aki sokáig vezette a bajnokságot.

„Amennyiben nem tudsz folyamatosan harcolni az élen, és nem vagy képes győzelmeket szerezni, akkor elkerülhetetlen, hogy a szereped ne változzon meg, azonban ha végig ott vagy az élen, és harcban vagy a győzelmekért, akkor nem kell számítanod csapatutasításra. Ez, ahogy a múltban is volt, a jövőben is így lesz.”

Hirdetés

„Ahhoz, hogy meg tudjuk szerezni a konstruktőri bajnoki címet, mindkét versenyzőnket támogatni kell, mert az nagyon nehéz, ha két autó helyett csak egy autód van a pontszerzésre.”

„A csapat tudja, hogy kifizetődő, ha mindkét versenyzőre ugyanannyi energiát fordítanak. És úgy gondolom, ez a legjobb módja annak, hogy sikeres legyen egy csapat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!