Szenvedéssel telt a McLaren napja Melbourne-ben - F1VILÁG.HU

Szenvedéssel telt a McLaren napja Melbourne-ben

HIRDETÉS

Kevin Magnussen elismerte, saját hibájából törte össze a McLaren autóját a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj pénteki második szabadedzésén.


Kevin Magnussen elismerte, saját hibájából törte össze a McLaren autóját a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj pénteki második szabadedzésén.

A Fernando Alonso helyett beugró dán pilóta a melbourne-i pálya 6-os kanyarjában csúszott ki, majd autójával a pályát szegélyező falnak ütközött.

A baleset következtében az MP4-30-as versenyző bal első felfüggesztése csúnyán összetört, így Magnussen nem is tudta folytatni a körözést a nap hátralévő részében.

„Nem volt semmi a pályán. Próbáltam fékezni, de aztán a kanyar bejáratánál megindult az autó hátulja” – mondta az ifjú versenyző.

„A legrosszabbkor történt, pont akkor, amikor a fal felé tartottam az autóval, és már nem tudtam megtartani. Versenyzői hiba volt.”

Mind Magnussen, mind csapattársa, Jenson Button küszködött pénteken, a McLaren ugyanis nem mutatkozott versenyképesnek az első két tréningen.

„Szerintem lehet esélyünk arra, hogy bejussunk a Q2-be, ha minden jól alakul” – mondta Magnussen.

„De nem tudjuk, mennyit javulnak a többiek. A Sauber talán elérhető közelségben van, ők és a Force India meglehetősen hasonló teljesítményre képesek, mint mi, legalábbis Jenson tempója alapján.”

Button már nem ennyire optimista: a brit úgy véli, csak a Manor elindulása mentheti meg a McLarent arról, hogy a mezőny végén kullogjon.

Hirdetés

„Remélem, nem az utolsó sor lesz a miénk – remélhetőleg rajthoz áll 20 autó. Nem lesz könnyű, ezt mindannyian tudjuk” – mondta a korábbi világbajnok.

„Bízunk abban, hogy előbb-utóbb versenyképesek leszünk. Sok kemény munkára lesz szükség, és ezzel tisztában voltunk a hétvége előtt is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!