Megosztás:

A szervezők cáfolják, hogy veszélyben a bakui verseny

Azerbajdzsán idén látja először vendégül a Forma-1 mezőnyét.
Azerbajdzsán idén látja először vendégül a Forma-1 mezőnyét. © Baku Grand Prix

A Forma-1-es Európa Nagydíj szervezői cáfolták, hogy veszélybe került az idei bakui verseny megrendezése az olajárak hirtelen zuhanása miatt.

Csütörtökön kaptak szárnyra olyan hírek, miszerint Azerbajdzsán anyagi problémái miatt elképzelhető, hogy a kormány mégsem áldoz annyi pénzt a futam megrendezésére, mint amennyit eredetileg tervezett.

A bakui verseny szervezői azonban hamar cáfolták ezt és kijelentették, az olajárak, illetve az ország valutájának helyzete nincs hatással a júliusi futam lebonyolítására.

„A Manat értékének csökkenése nem lesz hatással az első azerbajdzsáni Forma-1-es versenyre” – mondta a bakui versenypálya szóvivője.

„Amikor az Európa Nagydíj büdzséjét elfogadták, eredetileg is amerikai dollárban kalkuláltak. Ennek eredményeképp pedig nem számítunk semmilyen változásra a jelenlegi költségvetéssel kapcsolatban.”

„A versenypálya természetesen osztozik a nemzeti valuta elértéktelenedésével kapcsolatos aggodalmakban. És természetesen tisztában vagyunk azzal is, hogy egy ilyen nagyszabású esemény megrendezése komoly költségekkel jár.”

„Ugyanakkor továbbra is állítjuk, hogy a gazdasági előnye egy F1-es versenynek rövid- és hosszú távon is óriási.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A Toro Rosso és a Ferrari cáfolta azokat a sajtóértesüléseket, melyek szerint a faenzai...

Hozzászólások

( komment)