Verstappen vs. Ocon

A szezon végén távozik a Forma-1-ből a Martini

Fotó: Williams F1
Fotó: Williams F1

A 2018-as szezon végén távozik a Forma-1-ből a Williams főszponzora, a Martini.

A vállalat 2014-ben tért vissza a Forma-1-be a brit istálló névadó támogatójaként, a Williamsszel kötött szerződés azonban a szezon végén lejár.

Brit sajtóértesülések szerint a felek ugyan egyeztettek a hosszabbításról, sőt, a Martini más csapatokkal is tárgyalt, de úgy tudni, a Bacardi Group úgy döntött, teljesen kivonul a Forma-1-ből.

A Williams csapatfőnök-helyettese, Claire Williams megerősítette az értesüléseket.

„Egyeztettünk a hosszabbításról. Bár mindkét fél szívesen folytatta volna, a Bacardi Group részéről azt közölték velünk, hogy teljesen eltávolodnak a Forma-1-től a szerződés lejártát követően az év végén” – mondta a szakember.

„Rengeteg brandet kell támogatniuk, és nyilvánvaló, hogy a stratégiai prioritásaik átalakultak időközben.”

Claire Williams azt mondja, a Martini távozása ellenére az istálló stabil lábakon áll majd a továbbiakban is.

 

Kapcsolódó cikkek

Kubica: Nehéz pozitívumokat találni…

Robert Kubicának, a Williams F1-es pilótájának számos problémával kellett szembenéznie az Ausztrál Nagydíj nyitónapján – nem túl rózsás a helyzet a csapatnál.

Kubica: Ez már egy új Forma-1

Robert Kubica, a Williams versenyzője 8 év után tér vissza a Forma-1-be, és hosszú idő után először áll rajthoz a hétvégi szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon.

Paddy Lowe elhagyta a Williamset?

Úgy tűnik, a Williams istálló technikai igazgatója, Paddy Lowe elhagyja az F1-es csapatot a keserű 2019-es szezonkezdetet követően – egyelőre csak annyit tudni, hogy „szabadságát tölti”.

Friss hírek