Megosztás:

Színkódokat kapnak a gumik a Forma-1-ben

Ilyen színekben pompáznak majd a Pirelli abroncsai.
Ilyen színekben pompáznak majd a Pirelli abroncsai. © Pirelli

Ahogy arra számítani is lehetett, a Pirelli színkódokkal fogja megkülönböztetni egyes keverékeit az idei évben, jelentette be az olasz cég pénteki közleményében.

Minden egyes keveréken más-más színben fog pompázni a Pirelli és a PZero felirat, így lehet majd megkülönböztetni egymástól a gumikat.

Hat színkódot használ majd a gyártó, melyek a következők:

Esőgumi: narancssárga
Intermediate: világoskék
Szuperlágy: piros
Lágy: sárga
Közepes: fehér
Kemény: ezüst

A Pirelli a kemény és a lágy gumikat viszi magával a szezonnyitónak helyet adó Ausztrál Nagydíjra, ami azt jelenti, hogy az abroncsok oldalán lévő feliratok sárgák, illetve ezüstszínűek lesznek Melbourne-ben.

A Pirelli színkódjai (15 fotó)
MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A Pirelli Motorsport igazgatója, Paul Hembery úgy gondolja, hogy az utolsó téli tesztprogram...

Hozzászólások

(8 komment)
Ipiapacs képe

@hókusz: Nem USA-ra gondolsz, amikor nem indultak el a Michelin-es csapatok?

hókusz képe

Sokkal izgalmasabb évet hoznak nekünk ezek az uj gumik. Örülhetünk neki!
Ha vissza gondolsz a tavalyi évre szinte minimális különbség volt a lágy és a kemény gumik közt. Sok példát tudnék említeni, de pl. Monacoban Alonso egy gumival lefutotta az egész futamot.
Azért ez nem biztos hogy okos dolog volt a Bridgestontól.
Míg két beszállító volt a F1-ben akkor bizony az volt hogy a gumik döntötték el a futamokat és nem az autók vagy a pilóták. Ez sem igazán méltó a F1-hez.
Kanadai futamra emlékszünk egy páran bizti.
Mikor érezte a Michelin, hogy itt nem tudják fel venni a versenyt a Bridgestonnal, csináltak egy nagy műbalhét.
Jól van ez igy higgyétek el. Egy kicsivel több ész kell a F1-hez az idén, mint ez előtt.
Ez nem fogja elrontani az élvezetünket. :)

F1Racingteam képe

@lemon_d: A Red bull 2005ben kezdte a pálya futását a Jaguarbol.Most akkor is ugyan ez volna a helyzet ha ma jaguarok lennének.De amugy a Red Bull az aerodinamika terén tudott dokat huzni.Most hogy az egyik legnagyobb fejlesztésüket a dupladiffuzort meg az abba vezetett kipufogot, így most a tesztek alapján sokat veszítettek.Már nem a leg nyeröbbek mert a Renault a Mercedes söt még a Sauber és a Toro Rosso is nyert tesztnapot.Ja meg a Williams.Most attol függetlenül hogy teszt ugyan ugy hallgathatunk a tesztre mert azt is csak akkor lehet megnyerni ha van hozzá kocsid.

lemon_d képe

Csatlakozok Csorbihoz!Szerintem tönkreteszi a F1 értékét ezek az állandó szabályvátoztatgatások, ha már nem tette tönkre! És ezekből mindig az ien kis béna csapatok profitálnak mint a red bull (nézzétek meg nyugodtan hol voltak még anno a Coulthard-Webber féle páros 2006-ig, kb. az utolsó helyért küzdöttek)! El fogja veszíteni az egész imázsát a F1...!Régen sokkal jobb volt (kb 2007-ig, esetleg 2008-ig)!

McLaren fan képe

Szerintem meg enm kell gumiháború nem szeretném azt látni amit régen abban az időkben. Egy versenyző azért nyerjen versenyeken vb-t mert jól tud vezetni és alkalmazkodni és ne azért mert épp jó minőségű gumi van a kocsiján. Így egyenlő az esély ezen a téren és ezt a fajta gumit meg kell tanulni kímélni mindenkinek. Ha 2 beszállító lenne akkor lehet hogy a másiknak sokkal strapabíróbb gumi lenne a kocsiján és nyomhatná a gázt ahogy akarrná. Jó ez így nekem ez a véleményem. Ami a színezést illeti majd megtanuljuk ezt is hogy melyik melyik. A zöldcsíkos sem volt teljesen jó mert sokszor volt oylan hogy nem lehetett látni hogy épp mivan a kocsin még oldalról sem ezeket azért könnyebb felismerni.

F1Racingteam képe

Sztem ezeket nem változtatgatják majd.2009ben azért változtatták meg mert eltüntek a bordák a gumikrol ahova lehetett volna tenni a fehér csikot.Amugy a zöld vonal a gumin jobb volt mint ez a színezgetés.Amugy én a gumiháborünak nagyon örülnék ugyhogy kéne egy másik beszállító is,mert miután a Bridgestone uralkodhatott négy évig unalmassá is vált az f1 mert nem volt a taktikázás hogy michellin vagy bridgestone.mondjuk így is jo csak ugy jobb lenne.

csorbif1 képe

Ja vagy amíg meg nem változtatják mint minden mást évente

Barczy képe

Nem hülyeség... De tanulhatjuk őket pár versenyig, míg megszokjuk :D