Verstappen vs. Ocon

Szinte biztos, Maldonado otthagyja a Williamst

Angol lapértesülések szerint szinte biztos, hogy Pastor Maldonado az idei szezont követően távozik a Williams alakulatától, helyét pedig a Ferraritól érkező Felipe Massa veszi majd át.


Angol lapértesülések szerint szinte biztos, hogy Pastor Maldonado az idei szezont követően távozik a Williams alakulatától, helyét pedig a Ferraritól érkező Felipe Massa veszi majd át.

Maldonado, valamint fő támogatója, a PDVSA jelenleg is egyeztetéseket folytat a grove-i alakulattal a szerződés felbontásáról – ezek a tárgyalások az AUTOSPORT című angol szaklap értesülései szerint utolsó szakaszukba érkeztek.

A neves szaklap megbízható forrásaira hivatkozva mai cikkében leírja, Maldonado jövőre biztosan máshol folytatja a versenyzést.

Maldonado már korábban tárgyalásokba kezdett a Lotusszal, a Sauberrel és a Force Indiával is, az évenkénti 20 millió fontnyi angol pénzösszeg, amivel a venezuelai rendelkezik, komoly érvként szólhat a szerződtetése mellett.

Bár a Lotus Nico Hülkenberget szeretné leszerződtetni a következő évadra, egyelőre még nem véglegesítette megállapodását új befektetőjével, a Quantum Motorsports nevű vállalattal, így nem kizárt, hogy fizetős versenyzőre szorul 2014-ben.

A PDVSA szerződése egyébként öt évre – 2015 végéig – szólt a Williamsszel, ám vélhetően a felek hamarosan megállapodnak a kontraktus felbontásáról.

 

Kapcsolódó cikkek

Kubica: Nehéz pozitívumokat találni…

Robert Kubicának, a Williams F1-es pilótájának számos problémával kellett szembenéznie az Ausztrál Nagydíj nyitónapján – nem túl rózsás a helyzet a csapatnál.

Kubica: Ez már egy új Forma-1

Robert Kubica, a Williams versenyzője 8 év után tér vissza a Forma-1-be, és hosszú idő után először áll rajthoz a hétvégi szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon.

Paddy Lowe elhagyta a Williamset?

Úgy tűnik, a Williams istálló technikai igazgatója, Paddy Lowe elhagyja az F1-es csapatot a keserű 2019-es szezonkezdetet követően – egyelőre csak annyit tudni, hogy „szabadságát tölti”.

Friss hírek