Verstappen vs. Ocon

Szirotykin bemutatkozott a Forma-1-ben

Szergej Szirotykin pénteken megtette első métereit egy F1-es autó volánja mögött, miután a jövő évi Orosz Nagydíjnak helyet adó pálya egy részén parádézhatott hazai közönsége előtt leendő csapata, a Sauber színeiben.


Szergej Szirotykin pénteken megtette első métereit egy F1-es autó volánja mögött, miután a jövő évi Orosz Nagydíjnak helyet adó pálya egy részén parádézhatott hazai közönsége előtt leendő csapata, a Sauber színeiben.

A mindössze 18 esztendős pilóta, aki jövőre a svájci bázisú gárda színeiben élesben is bemutatkozhat a Forma-1-ben, jelenleg arra fókuszál, hogy megszerezze az induláshoz szükséges szuperlicenszet.

Ezért pedig mindenre hajlandó, hiszen a Formula Renault 3.5 utolsó előtti állomásának helyet adó futam szabadedzéseit, sőt a szombati időmérőt és az első versenyt is kihagyta, ugyanis számára fontosabb, hogy minél több kilométert megtegyen a Forma-1-ben, ami előfeltétele az éles bevetésnek.

„Ezek voltak az első métereim a Forma-1-ben, ami nagyon különleges számomra, még akkor is, ha csak az orosz pálya egy kis szakaszán (700 méter) vezethettem” – mondta Szirotykin. „Azonban sikerült képet kapnom arról, hogy miről is van szó, és nagyon élveztem minden pillanatot.”

„Élvezetes volt ilyen nagy közönség előtt vezetni, különösen, hogy a többség a honfitársam volt. Oroszország büszke lehet erre a pályára.”

Szirotykin legközelebb október végén ülhet F1-es autóba, mikor megkezdheti komolyabb felkészülési programját éles bevetésére egy tesztprogram keretén belül, ahol egy 2011-es versenygéppel fog dolgozni.

Az orosz pilóta az év végéig 15 napot fog tesztelni és az AUTOSPORT értesülései szerint egy 2011-es Ferrarival teszi majd mindezt, hogy felkészülten kezdhesse majd meg a téli tesztszezont jövőre.

 

Kapcsolódó cikkek

A Sauber már a topcsapatokhoz méri magát

A 2019-es évadban már a középmezőny helyett a topcsapatokhoz méri magát a Sauber Forma-1-es csapata, az elmúlt idényben ugyanis minden istállónál nagyobb fejlődést sikerült elérniük – mondja Frederic Vasseur csapatfőnök.

A riválisok szerint nagyon oda kell figyelni a Sauberre

Az istálló riválisai szerint 2019-ben nagyon oda kell majd figyelni a Sauber Forma-1-es csapatára. A svájci alakulat tavaly hatalmas fejlődést produkált, idén pedig egyik versenyzője a korábbi világbajnok Kimi Räikkönen lesz.

Friss hírek