Verstappen vs. Ocon

Szirotykin intenzív tesztprogramba kezd októberben

Intenzív tesztprogramba kezd jövő hónapban a Sauber felfedezettje, Szergej Szirotykin – az orosz tehetségnek mindent meg kell tennie azért, hogy a lehető legjobban felkészüljön a Forma-1-es bemutatkozásra.


Intenzív tesztprogramba kezd jövő hónapban a Sauber felfedezettje, Szergej Szirotykin – az orosz tehetségnek mindent meg kell tennie azért, hogy a lehető legjobban felkészüljön a Forma-1-es bemutatkozásra.

A 18 esztendős versenyző jelenleg a World Series by Renault sorozat 3,5 literes kategóriájában versenyez, jövőre pedig a Sauber csapatával mutatkozhat be a száguldó cirkuszban, feltéve persze, ha megkapja az induláshoz szükséges szuperlicencet.

Éppen ezért már jövő hónapban elkezd tesztelni egy 2011-es versenyautóval.

Az AUTOSPORT értesülései szerint a Sauber 10-15 tesztnapot ad majd neki különféle versenypályákon, habár Monisha Kaltenborn csapatfőnök nem kívánta elárulni ennek részleteit.

„Dolgozunk azon, hogy összeállítsunk egy tesztprogramot, hiszen csak egy régi autóval van lehetőség tesztelni” – mondta a szakember.

„Többé-kevésbé véglegesítettük a dátumokat, csupán meg kell vizsgálnunk még, hogy elérhetőek-e bizonyos helyszínek. Október végén szeretnénk kezdeni a teszteket.”

Egyelőre még azt sem tudni, Szirotykin milyen autóval körözhet majd, ám valószínűleg a 2011-es versenyautóval kap lehetőséget.

Kaltenborn azonban azt sem tartja kizártnak, hogy az orosz tehetség egy másik csapat autójával dolgozik majd.

„Ez még nyitott kérdés, de látnunk kell, mi a leggyorsabb megoldás számunkra.”

 

Kapcsolódó cikkek

A Sauber már a topcsapatokhoz méri magát

A 2019-es évadban már a középmezőny helyett a topcsapatokhoz méri magát a Sauber Forma-1-es csapata, az elmúlt idényben ugyanis minden istállónál nagyobb fejlődést sikerült elérniük – mondja Frederic Vasseur csapatfőnök.

A riválisok szerint nagyon oda kell figyelni a Sauberre

Az istálló riválisai szerint 2019-ben nagyon oda kell majd figyelni a Sauber Forma-1-es csapatára. A svájci alakulat tavaly hatalmas fejlődést produkált, idén pedig egyik versenyzője a korábbi világbajnok Kimi Räikkönen lesz.

Friss hírek