Szívesen tesztelne idény közben a Sauber és a HRT - F1VILÁG.HU

Szívesen tesztelne idény közben a Sauber és a HRT

HIRDETÉS

A Sauber istálló ügyvezetője elárulta, csapata támogatja a szezon közbeni tesztek visszaállítását, ám kizárólag akkor, ha azt költséghatékonyan tudják kivitelezni. Hasonlóan vélekedik a HRT alakulata is.



A Sauber istálló ügyvezetője, Monisha Kaltenborn a brit sajtónak nyilatkozva a minap elárulta, csapata támogatja a szezon közbeni tesztek visszaállítását, ám kizárólag akkor, ha azt költséghatékonyan tudják kivitelezni. Hasonlóan vélekedik a HRT alakulata is.

Mint arról már korábban beszámoltunk, a Forma-1 csapatai a Brit Nagydíjon kezdte tárgyalásba arról, hogy a 2012-es esztendőben visszahozzák a szezon közbeni teszteket. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Jean Todt egész egyszerűen nevetségesnek titulálta, hogy a királykategória csapatai nem gyakorolhatnak a versenyidény közepette.

A Sauber képviseletében Monisha Kaltenborn elárulta, fontos, hogy ne emelkedjenek magasba a költségek, ugyanakkor szükség van új tehetségek felfedezésére – melyre a tesztek visszatérésével lehetőség volna.

„Számunkra nagyon fontos, hogy ez a költségkorlátozás ne szűnjön meg. Mindazonáltal úgy érezzük, hogy – különösen a fiatal versenyzők számára – nagyon nehéz manapság bekerülni a Forma-1-be, egész egyszerűen azért, mert nincs lehetőség kipróbálni az autókat” – fogalmazott a szakember.

„Tehát úgy érezzük, hogy sikerül megtalálni az egyensúlyt. A csapat tehát nincs ellene a javaslatnak, feltéve, ha az erőforrás-korlátozások tekintetében a megszabott paramétereken belül maradunk.”

Kaltenborn szerint jó ötlet volna, ha az egyik téli tesztsorozatot áthelyeznék a szezon közepére, hiszen így gyakorlatilag nem járna plusz költséggel az idény közbeni teszt.

A Hispania csapatát irányító Colin Kolles szintén támogatja a javaslatot, de csak akkor, ha anyagilag nem ráfizetés a mezőny számára.

„Alapvetően támogatjuk. Viszont ez attól is függ, hogy hol lesz ez a teszt, hogyan és milyen időpontban” – fogalmazott a csapatfőnök.

Hirdetés

„A költségek fontos szerepet játszanak ebben. Ha ez hatékonyan kivitelezhető, akkor nagyon elégedettek vagyunk, hiszen mindenképp hasznos lenne számunkra a tesztelés.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!