Verstappen vs. Ocon

Szokatlan probléma hátráltatta Kvyat és a Ferrari gumitesztjét

Fotó: Twitter/Pirelli

Szokatlan probléma hátráltatta Daniil Kvyat és a Ferrari gumitesztjét múlt héten, Fioranóban.

Az olasz istálló a Pirelli esőabroncsaival dolgozott házi tesztpályáján – a programot a gumigyártó diktálta, és míg csütörtökön Antonio Giovinazzi, addig pénteken a Ferrari fejlesztőversenyzője, Daniil Kvyat volt szolgálatban.

Giovinazzi a Pirelli új fejlesztésű intermediate-abroncsokkal dolgozott a mesterségesen feláztatott aszfaltcsíkon (fenti főkép), péntekre pedig átadta a volánt a Red Bull juniorprogramjából tavaly kiebrudalt Kvyatnak.

Az orosz 118 kört tett meg a Ferrarival, teljesítményével nem volt gond, illetve az autó is kiválóan működött – ám így is volt olyan probléma, mely hátráltatta a tesztet.

Közép-Európában ugyanis egész hétvégén meglehetősen meleg volt, a stabil magas légnyomás miatt pedig egész egyszerűen nehezen tudták kellően vizesen tartani a fioranói pályát ahhoz, hogy Kvyat tesztelni tudja a 2019-es esőgumikat. Emiatt pedig számos alkalommal újra fel kellett locsolni az aszfaltot, ami értelemszerűen időveszteséggel járt.

Giovinazzi csütörtöki tesztnapja sem ment egyébként teljesen simán: ő először kicsúszott a pályáról, a Ferrari azonban nem sérült meg. Később mégis újabb kényszerszünet várt az olaszra, autójával ugyanis műszaki gondok támadtak.

A Pirelli a május közepi barcelonai teszten folytatja majd a gumifejlesztéseket – akkor már a McLaren és a Haas csapatával.

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm: A Ferrari 2019-es autójának bemutatója

Pénteken egy lenyűgöző prezentáció keretében mutatta be új autóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az SF90-es modellel idén Sebastian Vettel és Charles Leclerc szállhat harcba. A bemutatóról exkluzív riportfilmet készített az F1VILÁG.HU.

Még festésétől is gyorsabb lett az új Ferrari

Pénteken prezentálta 2019-es, SF90-es kódjelű versenyautóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az új modellen számos újítás szembetűnő, ami azonban a legfeltűnőbb, az kétségkívül a matt fényezés.

Friss hírek