Szoros csatában Hamiltoné a pole Austinban! - F1VILÁG.HU

Szoros csatában Hamiltoné a pole Austinban!

HIRDETÉS
A világbajnoki pontversenyt vezető Lewis Hamilton rajtolhat az élről a Forma-1-es Amerikai Nagydíjon. A brit versenyző mindössze 61 ezreddel volt gyorsabb Sebastian Vettelnél Austinban, a német azonban rajtbüntetése miatt csak az 5. helyről startolhat vasárnap.
Fotó: Mercedes

A világbajnoki pontversenyt vezető Lewis Hamilton rajtolhat az élről a Forma-1-es Amerikai Nagydíjon. A brit versenyző mindössze 61 ezreddel volt gyorsabb Sebastian Vettelnél Austinban, a német azonban rajtbüntetése miatt csak az 5. helyről startolhat vasárnap.

Sebastian Vettel úgy vágott neki az időmérőnek, hogy tudta, a megszerzett pozícióhoz képest biztosan 3 hellyel hátrébb sorolják majd a pénteken történt szabálysértése miatt. A harmadik szabadedzésen a német volt a leggyorsabb, és úgy tűnt, a Ferrarik a Mercedesek előtt állnak teljesítményben.

A pénteki szabadedzéseken az eső eláztatta a pályát, és az előrejelzések alapján szombatra is csapadékot vártak – a helyzet azonban változott, és végül a mezőny száraz pályán tudta teljesíteni a kvalifikációt.

A Q1-ben Max Verstappennek akadtak problémái, miután szélesre vette a pályát, és az egyik kerékvető melletti „hurkára” ráhajtott, és felfüggesztése megsérült.

Véget ért a kvalifikáció az első etapban Fernando Alonso (McLaren), a két Williams, Sergey Sirotkin és Lance Stroll, Marcus Ericsson (Sauber) és Stoffel Vandoorne (McLaren).

Verstappen autóját a Red Bull a Q2-re nem tudta megjavítani, így a holland hiába jutott tovább a korábban megszerzett idejével, a második etapban így csak a 15. lett. Rajta kívül a két Toro Rosso, Pierre Gasly és Brendon Hartley is búcsúzott – ők mindketten rajtbüntetést kapnak majd a motor elemeinek cseréje miatt.

Kevin Magnussennek (Haas) és Carlos Sainznak (Renault) sem sikerült a továbbjutás, utóbbi versenyző mindössze 2 ezredmásodperccel maradt el csapattársától és a továbbjutást jelentő időeredménytől.

A Q2-ben Vettel, valamint a két Mercedes a szuperlágy, Räikkönen pedig az ultralágy abronccsal teljesítette gyorskörét, így ezekkel a gumikkal kell majd rajtolniuk a vasárnapi versenyen.

A Q3 végén óriási csata alakult ki az élmezőnyben a pole pozícióért: végül Hamiltonnak sikerült legjobban utolsó gyorsköre, és a brit 61 ezredmásodperccel megelőzte Vettelt, és megszerezte az első rajthelyet.

Hirdetés

Vettel így az 5. helyről indulhat majd vasárnap, a második helyet pedig Räikkönen örökli majd meg tőle, aki egyébként csak 9 ezreddel teljesített rosszabb köridőt, mint csapattársa.

A 4. pozíciót Valtteri Bottas szerezte meg, mögötte pedig Daniel Ricciardo zárt a Red Bull-lal, ám az ő hátránya már több mint 1,2 másodperc volt.

Mindkét Force India az első tíz között zárt, így sikeres időmérőt tudhat maga mögött a csapat: Esteban Ocon a 6., Sergio Perez pedig a 10. legjobb időt autózta.

Forrás: FIA/Twitter

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!