Verstappen vs. Ocon

„A szurkolóknak fogalmuk nem lesz róla, ki van a Halo mögött”

Fotó: Circuit de Catalunya-Barcelona
Fotó: Circuit de Catalunya-Barcelona

A Halo egyik legnagyobb ellenzője, Kevin Magnussen egy újabb ellenérvet hozott a fejvédő rendszerrel szemben, miután megosztotta tapasztalatait az F1-es szezon előtti tesztekről.

Számos érvet és ellenérvet sorakoztattak fel már a Halo ellen, ám a tesztek során a legtöbb Forma-1-es versenyző már megbarátkozott a gondolattal, hogy a fejvédő rendszerrel kell idén vezetniük – sokan úgy nyilatkoztak, nem is olyan vészes, mint korábban gondolták.

Kevin Magnussen, a Haas versenyzője azonban továbbra is tiltakozik a fejvédő ellen, szerinte azzal is probléma lehet, hogy a nézők nem fogják látni, ki ül a pilótafülkében.

„Határozottan problémák vannak azzal, hogy felismerjük a pilótákat” – nyilatkozta a dán. „Kimentem a pályára, és ugyan egész életemben néztem Forma-1-et, nem tudtam megmondani, hogy ki vezeti az autókat. Ez nincs rendben. Ugyanez lesz a tv-ben is.”

„Amikor az egész mezőny beér az első kanyarba, fogalmad nem lesz róla, hogy ki kicsoda” – folytatta Magnussen.

A versenyzők felismerésében segíthet, hogy tavaly kötelezővé tették a nagyobb rajtszámok feltüntetését az autókon, azonban Esteban Ocon, a Force India pilótája szerint lehetne még jobb megoldásokat találni.

„Jó lenne, ha a bukósisakunk dizájnjának egy része megjelenhetne a Halón” – ötletelt Ocon.

A Toro Rosso újonca, Pierre Gasly is egyetértett versenytársával: „Ez jó ötlet lenne. A Halo miatt már nem fognak látszódni a sisakok, vagy csak nagyon nehéz lesz látni őket. A nézők számára lehetetlen lesz.”

 

Kapcsolódó cikkek

Horner: Időt kell adnunk Gaslynak

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke védelmébe vette Pierre Gaslyt, a csapat új versenyzőjét, akinek nem sikerült a pontszerzés az F1-es Ausztrál Nagydíjon

Grosjean: Déjà vu érzésem van

Romain Grosjean számára egyáltalán nem alakult jól az F1-es szezon első versenye – hasonlóan a tavalyi Ausztrál Nagydíjhoz, idén is kieséssel zárta a futamot, méghozzá hasonló körülmények miatt.

Gasly: Nem hibáztatok senkit

Pierre Gasly, a Red Bull versenyzője szerint elbízták magukat az F1-es Ausztrál Nagydíj időmérőjén, ezért estek ki rögtön a kvalifikáció kezdetén.

Bocsánatkéréssel tartozik a Red Bull Gaslynak

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko azt mondja, „bocsánatkéréssel tartoznak” Pierre Gaslynak, amiért egy „hülye hibával” tönkretették a francia versenyző melbourne-i időmérőjét.

Friss hírek