Támad a Red Bull: Felgyorsították az új autó fejlesztését

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing
Felgyorsította idei autójának fejlesztését a Red Bull Forma-1-es csapata, így a hétvégi Ausztrál Nagydíjon már olyan újítások is felkerülnek a versenygépre, melyeket eredetileg csak Kínában vetett volna be a csapat.

Az energiaital-gyárosok idén váltottak Honda-motorokra, az előszezoni tesztek pedig ígéretesen alakultak számukra. A csapatnál állítják, a versenytempót tekintve már a Mercedes előtt járnak, ráadásul felgyorsították az idei autó fejlesztését is.

„Előrehoztunk olyan elemeket, melyeket csak a harmadik versenyre terveztünk – köszönhetően a Newey által támasztott nyomásnak, ezek már Melbourne-ben felkerülnek az autóra” – mondta Dr. Helmut Marko.

A szakember rendkívül optimista az RB15-ös teljesítménye kapcsán, elmondása szerint ez a „legjobb” autó, amit a Red Bull valaha épített.

„Az optimizmusunk nem megalapozatlan. A versenytempót tekintve a Ferrari mögött vagyunk, viszont a Mercedes előtt. Az RB15-ös kétségkívül a legjobb és legdrágább autó a Red Bull Racing történetében, ha a hatékonyságot és az elemek tökéletességét említjük.”

„Ez azért volt lehetséges, mert minden munkavállalónk meg volt győződve arról, ismét jó úton járunk. Most újra esélyünk van arra, hogy saját erőből győzzünk.”

Marko korábban azt mondta, legalább öt versenyt meg akarnak nyerni idén, és reagált a kritikusok véleményére, akik a Honda teljesítményével kapcsolatban szkeptikusak.

„Rengeteg negatív véleményt hallottam, miszerint a Honda nem tudja megcsinálni. De soha nem voltak ilyen problémamentes tesztnapjaink. Ha több lóerőnk van idén, teljesen logikus, hogy várnunk kell az idei évet. Tavaly négy győzelmünk volt. Az öt diadal teljesen reális. Remélem, hogy több is lesz.”

 

Kapcsolódó cikkek

Verstappen a szezon felénél már győzni akar

A Red Bull versenyzője, Max Verstappen azt reméli, az idei szezon felénél már képesek lehetnek arra, hogy a győzelmekért harcoljanak a Mercedes és a Ferrari ellen.

Az F1-es pontverseny állása a sanghaji verseny után

Az első két versenyhez hasonlóan a Forma-1-es Kínai Nagydíj is a Mercedes kettős győzelmét hozta. Lewis Hamilton verhetetlen volt, a Ferrari pedig nem tudta reprodukálni két héttel ezelőtti tempóját Sanghajban.

Vettel számított Verstappen agresszív bevetődésére

A Ferrari versenyzője, Sebastian Vettel elárulta, számított arra, hogy Max Verstappen egy agresszív manőverrel megpróbálja majd megelőzni őt, ez az előrelátás pedig sokat segített abban, hogy végül visszaverje a holland támadását.

Friss hírek