Támad a Red Bull: Felgyorsították az új autó fejlesztését

Fotó: Red Bull Racing
MONTMELO, SPAIN - FEBRUARY 26: Pierre Gasly of France driving the (10) Aston Martin Red Bull Racing RB15 on track during day one of F1 Winter Testing at Circuit de Catalunya on February 26, 2019 in Montmelo, Spain. (Photo by Dan Istitene/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1YJCPTM351W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Felgyorsította idei autójának fejlesztését a Red Bull Forma-1-es csapata, így a hétvégi Ausztrál Nagydíjon már olyan újítások is felkerülnek a versenygépre, melyeket eredetileg csak Kínában vetett volna be a csapat.

Az energiaital-gyárosok idén váltottak Honda-motorokra, az előszezoni tesztek pedig ígéretesen alakultak számukra. A csapatnál állítják, a versenytempót tekintve már a Mercedes előtt járnak, ráadásul felgyorsították az idei autó fejlesztését is.

„Előrehoztunk olyan elemeket, melyeket csak a harmadik versenyre terveztünk – köszönhetően a Newey által támasztott nyomásnak, ezek már Melbourne-ben felkerülnek az autóra” – mondta Dr. Helmut Marko.

A szakember rendkívül optimista az RB15-ös teljesítménye kapcsán, elmondása szerint ez a „legjobb” autó, amit a Red Bull valaha épített.

„Az optimizmusunk nem megalapozatlan. A versenytempót tekintve a Ferrari mögött vagyunk, viszont a Mercedes előtt. Az RB15-ös kétségkívül a legjobb és legdrágább autó a Red Bull Racing történetében, ha a hatékonyságot és az elemek tökéletességét említjük.”

„Ez azért volt lehetséges, mert minden munkavállalónk meg volt győződve arról, ismét jó úton járunk. Most újra esélyünk van arra, hogy saját erőből győzzünk.”

Marko korábban azt mondta, legalább öt versenyt meg akarnak nyerni idén, és reagált a kritikusok véleményére, akik a Honda teljesítményével kapcsolatban szkeptikusak.

„Rengeteg negatív véleményt hallottam, miszerint a Honda nem tudja megcsinálni. De soha nem voltak ilyen problémamentes tesztnapjaink. Ha több lóerőnk van idén, teljesen logikus, hogy várnunk kell az idei évet. Tavaly négy győzelmünk volt. Az öt diadal teljesen reális. Remélem, hogy több is lesz.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!