Tartanak a Ferraritól a riválisok - F1VILÁG.HU

Tartanak a Ferraritól a riválisok

HIRDETÉS

A riválisok szerint a Ferrari Jerezben látott formája bizony arra enged következtetni, a patinás olasz istálló nagyobbat lépett előre a téli időszakban, mint arra számítani lehetett.


A riválisok szerint a Ferrari Jerezben látott formája bizony arra enged következtetni, a patinás olasz istálló nagyobbat lépett előre a téli időszakban, mint arra számítani lehetett.

Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen a leggyorsabbak voltak az év első tesztjén az elmúlt héten, a látottak alapján pedig mindenki azt találgatja, vajon a Ferrari valóban ekkorát lépett-e előre, vagy csupán kevesebb üzemanyaggal mentek, mint riválisaik.

A Red Bull versenyzője, Daniel Ricciardo, valamint a williamses Felipe Massa szerint bizony nem szabad leírni a maranellóiakat.

„Látjuk, mennyi kört tett meg a Mercedes, és a Ferrari által futott köridők is ismertek – márpedig ezek jónak tűnnek” – mondta Ricciardo.

„Hogy őszinte legyek, nem is várunk kevesebbet a Mercedestől, de úgy tűnik, a Ferrari nagyon erős lehet. Most jónak tűnnek, de ez csak egy dolog persze.”

„Még túl korán van, ráadásul Jerez egy olyan helyszín, ahol nem versenyzünk – emellett soha nem is versenyzünk olyan körülmények között, ahol a hőmérséklet 5-8 °C között alakul. És az aszfalt felülete is elég durva.”

„Szóval jó a Ferrari, de vajon ugyanilyen jók lesznek akkor is, amikor elkezdünk versenyezni? Barcelonában egy kicsit közelebb kerülünk a válaszhoz. Persze ez még nem von le semmit abból, hogy jó formában kezdtek.”

Felipe Massa egyetért Ricciardóval abban, ha a Ferrari Barcelonában is hasonlóan jó formát mutat, számolni kell velük idén.

„Még csak most vagyunk túl az első néhány tesztnapon, még nagy utat kell megtenni” – mondta a Williams brazilja.

Hirdetés

„Ha ezek a srácok, akik ilyen remek köridőket futottak – például a Ferrari –, Barcelonában is ilyen erősek lesznek, akkor talán elkezdhetünk azon gondolkodni, hogy idén bizony odatehetik magukat. De még túl korai megmondani ezt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!