Távozik a Ferrari F1-es csapatának főtervezője

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari

A Sauber csapatánál folytatja pályafutását a Ferrari Forma-1-es alakulatának főtervezője, Simone Resta.

A szakember hivatalos pozíciója projektkoordinátor volt Maranellóban, ám 2014 óta főtervezőként tevékenykedett a Ferrarinál. 2001-ben csatlakozott az olaszokhoz, korábban a kutató-és fejlesztőrészleg egyéb pozícióiban dolgozott. F1-es karrierjét 1998-ban a Minardinál kezdte.

A Ferrari hétfőn jelentette be, Resta távozik a csapattól, hamarosan pedig kiderült az is, július 1-jétől a Saubernél dolgozik majd technikai igazgatóként, mely pozícióból nemrég távozott Jörg Zander.

Resta Ferraritól való távozása azt követően történik meg, hogy a maranellóiak nemrég leszerződtették az FIA egyik kulcsemberét, Laurent Mekiest, aki szeptemberben kezd majd el dolgozni a csapatnál.

Azt egyelőre nem tudni, hogy Mekies feladatai pontosan miből állnak majd a Ferrarival, ám közvetlen felettese Mattia Binotto, az olaszok technikai igazgatója lesz majd.

 

Kapcsolódó cikkek

A Ferrari már Bakuban előrelépést vár

Mattia Binotto, a Ferrari F1-es csapatfőnöke elárulta, még nincsenek teljesen tisztában azzal, hogy mi okozza az istálló idei, vártnál gyengébb szereplését.

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

Friss hírek