Távozik posztjáról az Ausztrál Nagydíj elnöke - F1VILÁG.HU

Távozik posztjáról az Ausztrál Nagydíj elnöke

HIRDETÉS

A jövő évi Ausztrál Nagydíjat követően távozik posztjáról a melbourne-i verseny promótere, Ron Walker.


A jövő évi Ausztrál Nagydíjat követően távozik posztjáról a melbourne-i verseny promótere, Ron Walker.

A szakember elárulta, úgy érzi, lassan ideje átadnia a stafétabotot valaki másnak, aki ugyanolyan eredményesen rendezheti majd meg az albert parki Forma-1-es hétvégét, mint tette azt ő az elmúlt jó néhány évben.

„75 éves vagyok, ez pedig elég jó indok arra, hogy valaki más vegye át a gyeplőt” – mondta Walker, aki a 2015-ös Ausztrál Nagydíj után mond le elnöki pozíciójáról.

Utódjáról saját maga döntött, helyét John Harnden, a jelenlegi krikett világkupa elnöke veszi át.

„Ez még nem volt közismert. Nem tettük bejelentést, mert folytatni akartuk, amit eddig csináltunk.”

Walkernek – aki egykor Melbourne polgármestere is volt – nemrég a tüdőrákkal is meg kellett küzdenie, ám ennek ellenére mindent megtett azért, hogy Ausztráliában tartsa a Forma-1-et. A folytatásról éppen ezért már tárgyalnak is Bernie Ecclestone-nal.

„Hogy úgy mondjam, az előjátéknak most vége, szóval ideje beszélni a kormánnyal arról, hogy mi éri meg, és mi nem. Úgy gondolom, a kormányban mindenki akarja ezt a versenyt. Az értékelést az árra vonatkozóan kell majd megállapítani.”

„További három évet kértünk. Nem vagyunk olyanok, mint az arab államok, és néhány más ország. Nagyon óvatosan kell bánnunk az adófizetők pénzével.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!