Távozott a McLaren ügyvezetője - F1VILÁG.HU

Távozott a McLaren ügyvezetője

HIRDETÉS

Hivatalosan is távozott posztjáról a McLaren Forma-1-es csapatának tavaly kinevezett ügyvezetője, Jost Capito.


Hivatalosan is távozott posztjáról a McLaren Forma-1-es csapatának tavaly kinevezett ügyvezetője, Jost Capito.

A szakember szerződtetését még tavaly januárban jelentette be a wokingi istálló, Capito pedig szeptemberben kezdte meg a munkát, miután távozott a Volkswagen motorsport-igazgatói székéből.

Capito helye a McLarennél akkor került veszélybe, amikor a McLaren ügyvezetőjét, Ron Dennist nemrégiben kiebrudalták.

A McLaren ügyvezető-igazgatója Zak Brown lett, Capito és a brit istálló pedig nemrég egyhangúlag megállapodtak abban, külön utakon folytatják.

„Jost Capito azt követően csatlakozott a McLarenhez, hogy 4 sikeres évet eltöltött a Volkswagen Motorsportnál. Azzal az eltökélt céllal érkezett a csapathoz, hogy a McLaren ismét sikeres legyen” – nyilatkozta a McLaren szóvivője a Motorsport.com című internetes lapnak.

„Szeretett volna győztes csapatot építeni, és arra koncentrálni, hogy a McLaren Forma-1-es autója versenyképes legyen – a legfőbb cél pedig a világbajnoki cím megnyerése volt a következő években.”

„Sajnálatos módon azonban nem sikerült közös nevezőre jutnunk Josttal azzal kapcsolatban, hogy mi kell ahhoz, hogy ez a csapat újra sikeres legyen. Ennek eredményeképp pedig megállapodtunk abban, hogy távozik a McLaren Racingtől és más lehetőségeket vesz fontolóra. A legjobbakat kívánjuk neki a jövőre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!