Teljesen átalakul a McLaren autója a szezonnyitóra - F1VILÁG.HU

Teljesen átalakul a McLaren autója a szezonnyitóra

HIRDETÉS
Fotó: McLaren

Bár pénteken bemutatja 2018-as versenyautóját a McLaren Forma-1-es csapata, az istálló aerodinamikai vezetője, Peter Prodromou elárulta, az MCL33-as kódjelű modell gyökeres változásokon esik át a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjra.

A McLaren nagy reményeket fűz a 2018-as Forma-1-es szezonhoz, leginkább azért, mert idén már nem a Honda, hanem a Renault V6-os erőforrásait használják.

Az MCL33-as kódjelű versenyautóról pénteken rántják le a leplet Wokingban, jövő hétfőn pedig megkezdik az új betontorpedó tesztelését az első kollektív teszten, Barcelonában.

A McLaren vezető aerodinamikusa, Peter Prodromou mindazonáltal elismerte, az elmúlt időszakban leginkább arra a csomagra összpontosítottak, amely majd Melbourne-ben kerül fel az új versenygépre.

„Igyekeztünk úgy fejleszteni az autót, ahogy tettük az elmúlt 3 évben is. Szóval egyfajta evolúciós megközelítést alkalmaztunk” – mondta a szakember a minap egy interjúban.

„Azt gondolom, a bemutatón látható is lesz némi hasonlóság a koncepció vonatkozásában – de az igazság az, hogy az elmúlt 2-3 hónapban leginkább az első versenyre szánt csomagra fókuszáltunk.”

„Erre összpontosítottunk eddig, és még mindig. Próbálunk egy tisztességes fejlesztési csomagot összerakni úgy aerodinamikailag, mind mechanikailag, próbálunk a lehető legjobb formában pályára gurulni Melbourne-ben.”

„Nagyon reméljük, és arra számítunk, hogy az autóval kapcsolatban kezdettől fogva olyan érzéseink lesznek, mint az elmúlt év végén, és hasonlóan is teljesít majd. Remélhetőleg tettünk előrelépéseket, Melbourne-re pedig valami jelentősebbet igyekszünk felmutatni.”

A McLarennél azt remélik, jóval eredményesebben szerepelnek majd a teszteken, mint tavaly: a csapatnál úgy tervezik, a jövő heti nyitóteszten szeretnének 2000 km-t megtenni a Renault-motoros versenyautóval.

Hirdetés

„A terv a napi 500 km” – mondta röviden Matt Morris, az istálló mérnök-igazgatója.

A McLaren 2018-ban is a Fernando Alonso – Stoffel Vandoorne párossal vág neki a világbajnokság küzdelmeinek.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!