Verstappen vs. Ocon

Teljesen új autót épít a Mercedes 2013-ra

A Mercedes Forma-1-es csapatának nem ügyvezető pozícióban lévő, újonnan kinevezett elnöke, Niki Lauda elárulta, a német alakulat a 2013-as évadban egy teljesen új versenygéppel vág neki a bajnoki küzdelmeknek.


A Mercedes Forma-1-es csapatának nem ügyvezető pozícióban lévő, újonnan kinevezett elnöke, Niki Lauda elárulta, a német alakulat a 2013-as évadban egy teljesen új versenygéppel vág neki a bajnoki küzdelmeknek.

Miután a királykategória szabályai meglehetősen stabilak maradnak a következő évadra, az élcsapatok idei autójuk továbbfejlesztett változatával szállnak harcba 2013-ban.

Niki Lauda azonban – aki nemrégiben csatlakozott a Mercedeshez, ahol a Stuttgarti vezetőség, valamint a brackley-i gárdát irányító Ross Brawn közötti kapcsot biztosítja – a minap elárulta, az idei autó túlságosan lassú, ezért egy teljesen újat építenek a következő évadra.

„Egy teljesen új versenyautó-koncepción dolgozunk, a jelenlegi versenygép ugyanis egyszerűen nem elég gyors” – mondta az osztrák.

A brackley-i alakulat 2013-ban a Nico Rosberg – Lewis Hamilton versenyzőpárossal vág neki a bajnoki küzdelmeknek.

 

Kapcsolódó cikkek

Simán ment a Mercedes első napja Barcelonában

Lewis Hamilton és Valtteri Bottas is dolgozhatott a Mercedes Forma-1-es csapatának új autójával hétfőn, Barcelonában. A két versenyző összesen 150 kört tett meg a W10-essel.

Rosberg: Hamiltonnak is vannak gyenge pontjai

Nico Rosberg, a 2016-os év F1-es világbajnoka kíváncsi, hogy ki lesz idén Lewis Hamilton kihívója, és alig várja, hogy kiderüljön, mire lesz képes Charles Leclerc a Ferrari színeiben.

Hamilton egy erősebb Vettelre számít idén

Lewis Hamilton, a Mercedes világbajnoka újult energiával vág neki a 2019-es F1-es szezonnak, és reméli, hogy szoros csatákat vívhat a Ferrarival és a Red Bull-lal. 

Riportfilm: A bemutatás után pályán az új Mercedes

Bemutatta 2019-es Forma-1-es versenyautóját szerdán az elmúlt éveket végigdomináló Mercedes: a német istálló változatlan felállással, a Lewis Hamilton – Valtteri Bottas kettőssel vág neki az új bajnoki évadnak. Bemutatjuk az F1VILÁG.HU exkluzív riportfilmjét!

Friss hírek