MONZA, ITALY - SEPTEMBER 02: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing uses a TV camera in the Pitlane during qualifying for the Formula One Grand Prix of Italy at Autodromo di Monza on September 2, 2017 in Monza, Italy. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
HírekKiemelt

Teljesen új élmény lesz F1-es közvetítéseket nézni

Komoly változások várnak a Forma-1 rajongóira a televíziós közvetítések tekintetében 2018-ban, a sportág tulajdonosa, a Liberty Media ugyanis elkezdi bevezetni azokat az újításokat, melyeket az elmúlt idény során térképezett fel.

A Forma-1 kereskedelmi igazgatója, Sean Bratches még karácsony előtt ült össze a királykategória csapataival, hogy előálljon javaslataival az új szezonra. Az egyik terület, melyen jelentős változások várhatóak, az a televíziós közvetítés.

A McLaren ügyvezetője, Zak Brown elárulta, izgatottan várja a változtatásokat, azok ugyanis nagyszerűek lehetnek a rajongók számára.

„Karácsony előtt Sean Bratches ismertette a csapatokkal a F1 új kereskedelmi stratégiáját” – mondta a szakember James Allen F1-es újságírónak nyilatkozva.

„Nagyon nagy a hangsúly a digitális szférán, de a tavalyi év még a tesztelésről szólt. Idén viszont bevetnek már új dolgokat, például új F1 applikációt, új OTT (Over The Top – azaz streames) platformokat, és bevonták David Hillt, az egyik legnagyobb sporttelevíziós innovátort, hogy felügyelje a grafikai csomagot, illetve azt, ahogy a versenyeket közvetítjük.”

„Szignifikáns változások lesznek a közvetítésekben, a grafikában, illetve a történet „elmesélésében”. A helyszíneken pedig több minden várja majd a rajongókat, és a tavalyi évre alapozva új médiakínálatok lesznek, melyek hozzásegítik a szurkolókat ahhoz, hogy közelebb kerüljenek a csapatokhoz.”

„Azt gondolom, 2018-ban nagy hatás lesz a médiát tekintve, úgy lesz bemutatva az F1, ahogy korábban soha. Egy fiatalabb és szélesebb közönséget kapunk ezáltal.”

Miközben a Liberty Media igyekszik kedvezni a rajongóknak, Brown szerint az F1 tulajdonosának a csapatokkal való egyezkedés, illetve a sportág jövője tekintetében nem lesz egyszerű dolga.

Fotó: Red Bull Racing

Nemrég a Ferrari, a Mercedes és a Renault is bírálta a Liberty Mediát a Forma-1 jövőbeli szabályai kapcsán.

„A mézeshetek véget értek. Bizonyos nagycsapatok vezetői már nyíltan kritizálták a Liberty-t. Én a konstruktív megoldások híve vagyok. Még csak most vetettek meg itt a lábukat, egy olyan sportágat örököltek, mely korábban egyedülállóan működött.”

„Le kellett fektetniük a megfelelő infrastruktúrát, meg kellett ismerniük a környezetet, és meg kellett tudniuk, hogy mibe invesztáljanak. Mindezt egyszerre.”

„Lesznek komoly tárgyalások a 2018-as év során a csapatokkal a szerződések megújítására vonatkozóan, és én arra számítok, hogy lesz nyilvános tűzijáték, már láthattunk is ebből ízelítőt.”

„Kétlem, hogy csendes dolog lesz. Vajon a Ferrari valóban távozik, ha nem tetszenek neki az új szabályok? Megvan a véleményem, de majd meglátjuk, hogy alakul.”

Szólj hozzá!