Texas tökéletes helyszín a Forma-1-nek - F1VILÁG.HU

Texas tökéletes helyszín a Forma-1-nek

HIRDETÉS

Az új Amerikai Nagydíj egyik szervezője úgy gondolja, a Texas állambeli Austin a lehető legideálisabb helyszín arra, hogy a Forma-1 visszatérjen az Egyesült Államokba.


Az új Amerikai Nagydíj egyik szervezője úgy gondolja, a Texas állambeli Austin a lehető legideálisabb helyszín arra, hogy a Forma-1 visszatérjen az Egyesült Államokba.

Több hónapos találgatássorozat után, kedd este hivatalossá vált, hogy a Forma-1 visszatér az Egyesült Államokba, méghozzá a délen fekvő állam fővárosába, Austinba, ahol 2012 és 2021 között, összesen tíz alkalommal rendezhetik meg az Amerikai Nagydíjat.

A futamot szervező Full Throttle Productions egyik partnere, Tavo Hellmand az Austin American Statesman újságnak adott interjújában elmondta, hogy egyelőre még nem született döntés arról, hogy pontosan hol épüljön fel a komplexum, ám abban biztos, hogy hatalmas siker lesz az új Amerikai Nagydíj.

„Jelenleg három helyszín között vacillálunk, azonban bármelyik mellett is döntünk, az biztos sikeres lesz, hiszen Austinban sokkal többen kedvelik a Forma-1-et, mint a NASCAR-t” – mondta a szakember, aki szerint az f1-es szerződéssel felpezsdül majd a térség élete.

„Texasnak korábban soha nem volt évenként megrendezésre kerülő sporteseménye. Úgy gondolom, hogy erre mindenki nagyon büszke lehet, és a jövőben biztos vagyok abban, hogy sokat profitálhat ebből a térség.”

A McLaren ügyvezetője, Jonathan Neale azonban figyelmeztetett, hogy óvatosnak kell lenniük, és át kell gondolniuk, hogy miként képviseltessék magukat az amerikai közönség előtt, nehogy úgy járjanak, mint legutóbb – mikor a Forma-1-nek nem sikerült népszerűséget szereznie.

„Amerika egy nagyon fontos hely számunkra. A piacunk, és szponzoraink mind azt akarják, hogy ott is képviseltessük magunkat, és a Forma-1-nek mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy a lehető legtöbbet kihozza az amerikai lehetőségből” – mondta.

„Nem én vagyok a legmegfelelőbb ember arra, hogy választ adjak ezekre a kérdésekre, de az egyértelmű, hogy olyan módon kell intézni és szervezni a dolgokat, hogy az elfogadható legyen a világ egyik legnagyobb piaca számára.”

„Úgy gondolom, hogy meg kell majd kérdeznünk az amerikaiakat, a televíziós hálózatokat, hogy mit szeretnének látni, és mit akarnak. Az amerikai kultúra más, ehhez pedig mindenképpen alkalmazkodnunk kell, hogy sikeres legyen a sport a térségben.”

Hirdetés

„Ha visszatérünk az Államokba, akkor az egy áttörés, és mindent el kell követnünk azért, hogy jól teljesítsünk” – tette hozzá Neale.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!