Több biztonsági megoldást is kipróbál az FIA a pilótafülkéken - F1VILÁG.HU

Több biztonsági megoldást is kipróbál az FIA a pilótafülkéken

HIRDETÉS

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a minap megerősítette, a következő hónapban három olyan megoldást is tesztel, mely segítheti a versenyzők védelmét a pilótafülkében.


A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a minap megerősítette, a következő hónapban három olyan megoldást is tesztel, mely segítheti a versenyzők védelmét a pilótafülkében.

Mindegyik tervezés azt hivatott szolgálni, hogy a versenyzők fejét védje a külső objektumoktól, például egy elszabaduló keréktől.

Valamennyi koncepciót bemutatták a Forma-1 versenyzőinek Austinban, a pénteki eligazításon, a háromból két megoldás azonban egyelőre aggályokat vet fel a versenyzők kiemelésével kapcsolatban.

Laurent Mekies, az FIA biztonsági igazgatója azt mondja: „Először találunk valamit, ami teszi a dolgát, aztán majd megtaláljuk a megoldást más problémákra. Számtalan megoldást megvizsgálunk, próbálunk tanulni minden egyes tesztből.”

A Forma-1-es versenyzők érdekvédelmi szervezetének (GDPA) elnöke, Alex Wurz hozzátette: „Láthatunk majd olyan megoldásokat, melyek talán nem túl szépek, de először a működésén dolgozunk, aztán majd jöhet a kinézet.”

„Először arra koncentrálunk, amit el szeretnénk érni, és meggyőződésem, hogy találunk majd megoldást a kiemeléssel kapcsolatos problémákra, illetve más potenciális veszélyekre.”

„De az mindenképp jó, hogy valami történni fog, azt azonban el kell fogadnunk, hogy ez időbe telik. Szóval nem arról van szó, hogy már jövőre bevezetünk egy megoldást.”

„100 százalékig meg kell bizonyosodnunk arról, hogy a megoldások biztonságosak és előrevisznek bennünket.”

Laurent Mekies azt mondja, leghamarabb 2017-ben láthatjuk először a vizsgát eszközök valamelyikét az autókon.

Hirdetés

„Ha jó eredményeket kapunk, valamit bevezethetünk 2017-ben” – mondta a szakember.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!