Hírek

Több F1-es csapat érdeklődik az Aston Martin motorjai iránt

Több Forma-1-es istálló is érdeklődését fejezte ki az Aston Martin iránt, mely 2021-től motorszállítóként is jelen lehet a száguldó cirkuszban.

A brit autógyártó 2018-tól a Red Bull Racing névadó támogatója lesz a királykategóriában, és amennyiben elfogadhatónak tartja a következő motoréra szabályait, akár motorgyártóként is csatlakozhat a Forma-1-be.

Az Aston Martin elnöke és ügyvezetője, Andy Palmer azt mondta, egyelőre elégedettek a tervezett regulákkal, melyeket még októberben prezentáltak a Forma-1 elöljárói.

Az Aston Martin pedig már el is kezdett dolgozni a motorkoncepción, miután leszerződtette a korábban a Ferrari motorrészlegén dolgozó Joerg Rosst és Luca Marmorinit.

Ha az Aston Martin valóban F1-es motort épít majd, a Red Bull kétségkívül esélyes lesz annak használatára, és akár testvércsapata, a Toro Rosso is hasonló utat választhat.

Mindazonáltal úgy tudni, más, független csapatok is kapcsolatba léptek már az Aston Martinnal, mely a hírek szerint képes lenne kettőnél több istállónak is motorokat szállítani.

Arra a kérdésre, hogy a gyártó hány csapatot tudna ellátni erőforrásokkal, az Aston Martin elnöke így felelt a Motorsport.com-nak: „Van néhány nyers számításom a költségekre és az árakra vonatkozóan.”

„Az F1-ben foglalkozni kell az immaterális javakkal is, hiszen marketingértékről is beszélünk, nem feltétlenül fizikai megtérülésről. És a marketingnek hála remélhetőleg autókat tudunk majd eladni – ez az oka annak, hogy csináljuk.”

„Tervezünk előállni egy középmotoros autóval, hogy az riválisa legyen a Ferrari 488-asnak, ez pedig a Valkyrie.”

„A hitelesség megteremtése a lényeg arra az esetre, amikor szembe kell szállnunk a Ferrarival, a Lamborghinival, vagy a McLarennel a közutakon. A 2021-es szabályok időzítése kiváló, hiszen ekkor tervezünk előállni ezzel az autóval.”

Szólj hozzá!