Több ponton is változik az F1-es szabálykönyv 2019-re

Fotó: Force India
Fotó: Force India
A Forma-1-es versenynaptár mellett több szabályváltozást is elfogadott pénteki ülésén a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa (WMSC) a 2019-es évadra.

A Forma-1-es versenynaptár mellett több szabályváltozást is elfogadott pénteki ülésén a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa (WMSC) a 2019-es évadra.

Ahogyan arról lapunk is beszámolt, a WMSC pénteken jóváhagyta a következő szezonra tervezett versenynaptárat, melyben természetesen ezúttal is helyet kapott a Magyar Nagydíj.

Emellett pedig számos ponton változik majd a technikai- és sportszabályzat.

Módosítanak például a biztonsági autóra vonatkozó regulákon oly módon, hogy a következő évtől a versenyzők csak a célvonaltól előzhetnek, miután a Safety Car elhagyta a pályát.

A 2019-es idénytől kezdve már a csapatok felelőssége lesz, hogy versenyautóik megfeleljenek a gépátvételen.

A WMSC elfogadta azt is, hogy 2020-tól a jelenlegi 8-ról 9 órára emelik a „kijárási tilalmat” – az autón dolgozó szakembereknek tehát ennyi időt kell majd a versenypályán kívül tölteniük meghatározott időpontban.

A technikai szabályzat bizonyos pontjai is változnak 2019-re: a tükrökre és a hátsó szárnyak magasságára vonatkozó regulákon módosítanak annak érdekében, hogy a versenyzők jobban lássanak maguk mögé, és a fedélzeti kamerák elhelyezésének szabályait is megváltoztatják, hogy látványosabbá tegyék a TV-közvetítéseket.

Fotó: Circuit de Barcelona-Catalunya

Ugyancsak változás a következő idényre, hogy a hátsó szárnyak véglapjaira világító LED-eket szerelnek, hogy növeljék a biztonságot, illetve a Halo illesztésén is módosítanak, hogy az esetleges kimentés hatékonyabban működjön.

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es pontverseny állása a sanghaji verseny után

Az első két versenyhez hasonlóan a Forma-1-es Kínai Nagydíj is a Mercedes kettős győzelmét hozta. Lewis Hamilton verhetetlen volt, a Ferrari pedig nem tudta reprodukálni két héttel ezelőtti tempóját Sanghajban.

F1: Kínai Nagydíj – Végeredmény

A Mercedes kettős győzelmével zárult a 2019-es Forma-1-es szezon harmadik versenye, a Kínai Nagydíj. Lewis Hamilton elsőként szelte át a célvonalat csapattársa, Valtteri Bottas, valamint a Ferrari Sebastian Vettel előtt.

F1 1000. – A résztvevők kedvencei (3. rész)

A Forma-1 történetének 1000. versenyét rendezik hamarosan, Kínában. Megszámlálhatatlanul sok felejthetetlen pillanat, melyekre nemcsak az egyszeri rajongók, de természetesen maguk a résztvevők is szívesen emlékeznek vissza.

Az F1-es Kínai Nagydíj rajtrácsa

Valtteri Bottas vezetésével a Mercedes csapata bérelte ki az első rajtsort a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérőjén, mögöttük a Ferrarik, a Red Bullok, a Renault-k és a Haasok sorakoznak.

Ekkor rajtol az F1-es Kínai Nagydíj

A Mercedes versenyzői rajtolhatnak az élről a 2019-es Forma-1-es szezon harmadik versenyén, a Kínai Nagydíjon. Mutatjuk, mikor lesz érdemes a TV elé ülni!

Ekkor lesz az F1-es időmérő Sanghajban

Szoros küzdelmet ígérnek szombatra a Forma-1-es Kínai Nagydíj pénteki eredményei: a nyitónapon Valtteri Bottas mindössze 2 századdal volt gyorsabb a ferraris Sebastian Vettelnél, és úgy tűnik, az élen zajló küzdelmekbe a Red Bull is beleszólhat.

Friss hírek