Todt: A Ferrarinak nincs titkolnivalója - F1VILÁG.HU

Todt: A Ferrarinak nincs titkolnivalója

HIRDETÉS

A Ferrari ügyvezető igazgatója, Jean Todt elmondta, csapatának nincs titkolnivalója, így nem aggódik amiatt, hogy a kémügy egyik főszereplője, Nigel Stepney a héten elhintette, az olaszoknak is voltak információi a rivális McLarenről.

A Ferrari ügyvezető igazgatója, Jean Todt elmondta, csapatának nincs titkolnivalója, így nem aggódik amiatt, hogy a kémügy egyik főszereplője, Nigel Stepney a héten elhintette, az olaszoknak is voltak információi a rivális McLarenről.

A Ferrari egykori műszaki menedzsere, Nigel Stepney a héten kitálalt és elárulta, a Ferrari ugyanúgy tudott a McLaren titkairól, mint ahogy a wokingi gárda az olaszok fejlesztéseiről. Bár bizonyítékai nincsenek erről, kétirányú volt az információáramlás.

“Kaptam információkat arról, mikor állnak ki a McLaren versenyzői a boxba, tudtam az MP4/22-es súlyelosztásáról, és Coughlan több részletet is elárult” – mondta Stepney.

“Éppen ezért úgy gondolom, hogy a Ferrari nagyon olcsón megúszta a kémügyet. Az olaszok alkalmazottja voltam abban az időben, azonban tudtam arról, hogy a McLaren miket tesztel, mennyi üzemanyaggal megy, és így tovább.”

“Beszéltünk a McLaren és a Ferrari közti különbségekről, az üzemanyag mennyiségről a csapaton belül. A McLaren nyilván előnybe került a tőlem kapott információk miatt, de a Ferrari nem profitált a McLaren titkaiból? Szerintem igen” – tette hozzá a kémügy egyik főszereplője.

Todt azonban elárulta, tisztában volt azzal, hogy Stepney csalódott volt, amiért jó barátja, Ross Brawn a tavalyi év végén elhagyta a Ferrarit, azonban nem gondolta volna, hogy a brit szakember ilyen dolgokra képes.

“Rengetegszer olvastam már, hogy várjuk ki a végét, hogy a Ferrari miket művelt a háttérben, de én egyáltalán nem aggódom, mert az elmúlt tizenöt évben, mialatt én irányítottam a csapatot, biztosan nem tettünk olyat, ami miatt most bűnhődnünk kellene” – mondta Todt a The Timesnak adott nyilatkozatában.

“Stepney nem egyszerű ember, de igazi profi. Mikor Ross távozott, egy magasabb pozíciót szeretett volna kapni annál, mint amit mi felajánlottunk neki. Aztán odajött hozzánk és azt mondta: Nem akarok többet a versenyekre menni.”

“Egy nappal később viszont lehiggadt és megváltoztatta véleményét. Azt mondta, hogy rendben, maradok. Ám mivel nem változtathatod meg minden egyes pillanatban a csapat szerkezetét azt mondtam neki, hogy Vége, Nem jössz többet a versenyekre.”

“Mindig védelmembe vettem, de nem gondoltam volna, hogy ilyen dolgokra lesz képes. Teljesen elvesztette a fejét. Sajnálatos dolog, de ez ellen már nem lehet mit tenni. Tudnod kell, hol a határ. Ha ezt nem tudod, súlyos árat kell fizetned érte” – tette hozzá Todt.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!