Todt: Mi is szívesebben látnánk több futamgyőztest - F1VILÁG.HU

Todt: Mi is szívesebben látnánk több futamgyőztest

HIRDETÉS
Jean Todt, az FIA elnöke szerint az idei szezon jó év volt a Forma-1 számára, és nem szabad a puszta eredményeket figyelembe venni.
Fotó: Renault

Jean Todt, az FIA elnöke szerint az idei szezon jó év volt a Forma-1 számára, és nem szabad a puszta eredményeket figyelembe venni.

A Mercedes sorozatban 5. világbajnoki címét nyerte meg a Forma-1-ben a 2018-as szezonban, Hamilton pedig 5. vb-trófeáját szerezte meg a Mexikói Nagydíjon. Sok kritika éri emiatt a Forma-1-et, Todt, az FIA elnöke azonban hangsúlyozta, hogy egyáltalán nem volt evidens a Mercedes idei győzelme.

„Összességében ez egy jó év volt a Forma-1 számára. Világos, hogy néhányan szeretik az eredményeket emlegetni: megint Lewis Hamilton lett a világbajnok, a csapatok között pedig a Mercedes nyert. De tudom, hogy milyen nehéz ötször egymás után megnyerni mindkét vb-t” – mondta.

„Ez most sem volt gyerekjáték, a Mercedesnek keményen meg kellett küzdenie az eredményekért – a Ferrarival és a Red Bull-lal szemben is.”

A francia szakember hozzátette, ők is örülnének, ha több pilóta küzdhetne a dobogó legfelső fokáért, azonban nem panaszkodhatnak az F1 nézői sem, hiszen bőven voltak izgalmas versenyek idén.

„Természetesen szívesebben látnánk, ha tíz különböző győztes lett volna idén. De mindannyian tudjuk, hogy ez egyik sportban sem így zajlik. De mindenesetre ez egy jó világbajnokság volt” – folytatta.

„A Forma-1 sok érzelmet hoz az ember életébe, és sokszor ellentmondásokkal is találkozunk. De ez minden sportban valami pozitívat jelent.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!