Todt: Schumacher bizonyítja, mekkora tehetség

Fotó: Race of Champions
Mick Schumacher (GER) celebrates winning in the qualifying round during the Race of Champions on Sunday 20 January 2019 at Foro Sol, Mexico City, Mexico
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Jean Todt, bevallotta, nagyon örül annak, hogy Mick Schumacher egyre közelebb kerül a Forma-1-hez, ám reméli, békén fogják hagyni a német versenyzőt.

A hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher fia idén a Forma-2-es sorozatban bizonyíthat majd, nemrégiben pedig bekerült a Ferrari juniorprogramjába, mely csapatnak anno Todt volt a főnöke.

Todt azt nyilatkozta, Mick Schumacher idén is bizonyítja majd tehetségét.

„Nagyon örülök, hiszen Michael fiáról, Mickről van szó, akit már csecsemőkora óta ismerek” – mondta a szakember, amikor az ifjú Schumacherről kérdezték.

„Imádom őt, nagyszerű karakter, és most békén kell őt hagynunk. Demonstrálja, hogy egy nagyon tehetséges versenyző. Mindemellett pedig egy nagyon jó srác, alázatos és tanult. Szorosan figyelemmel kísérem őt, ahogy mindig is tettem.”

„Egy nagyon egyszerű, őszinte és lojális fia. Nem rontotta még el őt az F1 világa.”

Idén egyébként három tehetséges fiatal érkezik a Forma-2-ből: a McLarennél Lando Norris, a Williamsnél George Russell, a Toro Rossónál Alexander Albon mutatkozhat be. Todt szerint nem kérdés, hogy fiatal koruk nem jelenthet majd akadályt.

„Attól függ, milyen autót vezetnek. Nem annak a kérdése ez, hogy mennyire fiatalok, sokkal inkább annak, hogy jó autót vezetnek-e, vagy sem. Ha jó autójuk lesz, versenyképesek lesznek. Ha viszont nem, hátul lesznek. Ezt meg kellene érteni: egy versenyző egy jó autó nélkül semmire sem képes.”

„Ha beültetnénk [Lewis] Hamiltont a mezőny legrosszabb autójába, ő sem lenne pole-ban, és nem lenne bajnok. Vannak, akik úgy döntöttek, otthagyják az F1-et – mint például [Fernando] Alonso –, mert nem kaptak győztes autót.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!