Topcsapatokkal tárgyal Esteban Gutiérrez - F1VILÁG.HU

Topcsapatokkal tárgyal Esteban Gutiérrez

HIRDETÉS

Topcsapathoz szerződhet 2017-ben Esteban Gutiérrez – igaz, csak tesztpilótai szerepkörben.


Topcsapathoz szerződhet 2017-ben Esteban Gutiérrez – igaz, csak tesztpilótai szerepkörben.

A mexikói versenyző elveszítette ülését a Haas Forma-1-es csapatánál, hamarosan pedig bemutatkozik a Forma-E versenysorozatában.

Gutiérrez azt mondja, „az ajtók még nyitva állnak előtte az F1-hez”, és több nagycsapattal is egyeztetéseket folytat egy esetleges tesztpilótai szerepkör kapcsán.

„Van néhány lehetőségem arra, hogy a Forma-1-ben legyek tesztpilótaként – ezeket fontolgatom jelenleg” – mondta Gutiérrez az Autosport című szaklapnak.

„Az ajtók még nyitva állnak. Szerencsére sokakkal remek kapcsolatot ápolok. Főleg egy csapatra összpontosítok, mely egyike a topcsapatoknak.”

Gutiérrez 2015-ben a Ferrari tartalékversenyzője volt, miután elveszítette ülését a Saubernél. A mexikói azt mondja, csak akkor követ hasonló utat, ha ugyanolyan eredménnyel jár – magyarán, ha később máshol versenyzési lehetőséget kap.

„Az időzítésről szól minden. Sokat dolgoztam, és el kell döntenem, hogy ennek a lehetőségnek van-e értelme a jövőre nézve. Nyilvánvaló, hogy a Haas döntése az elmúlt idény végén nem a legjobbkor jött.”

„Nem akarok dolgokat csinálni pusztán azért, hogy itt legyek az F1-es paddockban. Olyasmit akarok, aminek értelme is van.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!