Verstappen vs. Ocon

Törmelék okozta di Resta defektjét

A Pirelli azt gyanítja, hogy egy törmelék okozta di Resta defektjét a Spanyol Nagydíj pénteki edzésén.


A Pirelli azt gyanítja, hogy egy törmelék okozta di Resta defektjét a Spanyol Nagydíj pénteki edzésén.

Az első vizsgálatok azt mutatják, hogy a Force India bal hátsó abroncsa túlmelegedés miatt kapott defektet, ami egy törmelék által okozott kis vágás eredménye volt, ezért vált le az abroncs futófelülete ez egyik nagysebességű kanyarban.

Mivel nem ez volt az egyetlen gumihiba, a Pirelli motorsport igazgatója, Paul Hembery elmondta, hogy jelenleg is azt vizsgálják, szükséges-e abroncsaik strukturális megváltoztatása a jövőben.

„Mikor a futófelület leválik, nem túl szép a látvány, így meg kell vizsgálnunk, hogy szükséges-e módosítás” – mondta a szakember.

„Azonban azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy egy változtatásnak komoly kihatása van a csapatokra. Ha módosítunk, esetleg extra gumikat kell majd biztosítani a résztvevők részére az új termék tesztelésére.”

 

Kapcsolódó cikkek

Öt F1-es versenyhelyszín szerződése jár le

Öt jelenlegi Forma-1-es versenyhelyszínnek nincs még érvényes szerződése a 2020-as világbajnoki évadra – Mexikó különösen nagy bajban van egy nemrégiben lejárt határidő miatt.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Íme a Pirelli első 2019-es gumiválasztásai

Nyilvánosságra hozta a 2019-es Forma-1-es idény első versenyeire szánt gumiválasztásait a száguldó cirkusz abroncsszállítója, a Pirelli. Az olasz gyártó a következő idényre leegyszerűsíti abroncsainak elnevezését:

Friss hírek